Åtgärda problem med att datorn fryser när du installerar Norton Utilities 16.0

Andra språk:

|| Português do Brasil || Español || Türkçe || Dansk || Polski || Suomi || Français || Deutsch ||

|| Ελληνικά || Português Europeu || Italiano || Norsk || Nederlands || Svenska || 日本 ||

STEG 1

Kör installationen från mappen med Symantecs nedladdningshanterare

1. Öppna dialogrutan Kör genom att trycka på Windows -tangenten + R.

2. Skriv följande text och tryck sedan på Enter.

%temp%

Den aktuella användarens mapp för tillfälliga filer öppnas i Utforskaren.

3. Öppna mappen med Symantecs nedladdningshanterare.

4. Dubbelklicka på filen Install.exe för att starta installationen.

Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra installationen.

STEG 2

Avinstallera den säkerhetsprodukt som inte kommer från Symantec

Detta kan hända på grund av en konflikt med installerade säkerhetsprodukter på datorn som inte kommer från Symantec. Om du inte har någon säkerhetsprodukt från en annan tillverkare kan du hoppa över det här steget.

Du kan också läsa programmets dokumentation eller kontakta dess tillverkare för att få anvisningar om hur du tar bort ett säkerhetsprogram som inte kommer från Symantec.

1. Öppna dialogrutan Kör genom att trycka på Windows -tangenten + R.

2. Skriv följande text och tryck sedan på Enter:

appwiz.cpl

3. I listan över installerade program markerar du först den aktuella säkerhetsprodukten (som inte kommer från Symantec) och klickar sedan på Avinstallera eller Ta bort.

4. Följ anvisningarna på skärmen.

5. Starta om datorn när avinstallationen är klar.

Om problemet kvarstår går du vidare till steg 3.

STEG 3

Verifiera chipsetdrivrutinerna

1. Öppna dialogrutan Kör genom att trycka på Windows -tangenten + R.

2. Skriv följande text och tryck sedan på Enter.

devmgmt.msc

3. Klicka för att expandera IDE ATA/ATAPI-styrenheter i fönstret Enhetshanteraren.

4. Om Standard SATA AHCI Controller visas i controller-listan utför du steg 4.

STEG 4

Ladda ner och installera AMD-chipsetets drivrutiner

1. Ladda ner den senaste versionen av AMD-chipsetets drivrutiner.

Spara filen på skrivbordet.

2. Dubbelklicka på den fil du har laddat ner för att starta installationen av AMD-chipsetets drivrutiner.

3. Följ instruktionerna på skärmen.

4. När installationen är klar startar du om datorn.

STEG 5

Bekräfta installation av AMD-chipsetets drivrutiner

1. Öppna dialogrutan Kör genom att trycka på Windows -tangenten + R.

2. Skriv följande text och tryck sedan på Enter.

devmgmt.msc

3. Klicka för att expandera IDE ATA/ATAPI-styrenheter i fönstret Enhetshanteraren.

4. AMD SATA-styrenhet visas under listan med styrenheter.