Jag har installerat och aktiverat Norton Utilities. Vad gör jag sedan?

Norton Utilities förbättrar datorns prestanda genom att erbjuda heltäckande systemhantering och registreringsverktyg för optimering av datorn.

Du får åtkomst till datorns huvudfunktioner och kan övervaka datorns prestanda från huvudfönstret.

Arbeta med Norton Utilities

1. Öppna Norton Utilities via Alla program > Norton Utilities 16 > Norton Utilities 16.

Du kan också dubbelklicka på ikonen Norton Utilities på skrivbordet.

2. Kontrollera att din version av Norton Utilities är uppdaterad. Klicka på Smart Update för att söka efter och ladda ner de senaste produktuppdateringarna.

3. Bekanta dig med kontrollpanelen Kontrollpanelen visas närhelst du öppnar Norton Utilities. Den ger omedelbar åtkomst till huvudfunktionerna i Norton Utilities.

Kontrollpanelen är uppdelad i följande avsnitt:

• Systemtillstånd: Systemtillståndsmätaren är en grafisk översikt över datorns totalskick. Om mätarindikatorn pekar mot rött indikerar det att datorn är i dåligt skick. När indikatorn rör sig bort från rött mot grönt indikerar det en förbättring av systemtillståndet.

• Optimering med ett klick: Funktionen Optimering med ett klick är ett enkelt sätt att hålla datorn optimerad. Följande uppgifter utförs med ett enda klick:

• Registerrensning

• Sekretessrensning

• Windows-optimeringar

• Diskdefragmentering

• Oanvänd programsökning

Du kan när som helst stoppa optimeringen genom att klicka på den röda ikonen Stoppa.

Nästa steg krävs för att uppnå ett bra systemtillstånd: en lista med rekommenderade åtgärder anpassade för ditt system utifrån dess tillstånd visas intill Systemtillståndsmätaren.

• Prestanda: Prestandaavsnittet är indelat på följande sätt:

• Lokal disk - visar en grafisk sammanfattning över utrymmet på de fysiska enheter som har upptäckts.

• Klicka på Reparera för att reparera hårddiskar och potentiellt förbättra datorns prestanda.

• Klicka på Defragmentera för att defragmentera diskar och potentiellt förbättra prestanda. Nuvarande status för Smart Defrag visas också här som På eller Av

• Windows-autostart : Visar aktuella och tidigare starttider för inläsning av tredjepartsprogram när Windows startar.

• Windows-optimering : Visar aktuell Windows-optimeringsprofil som du har valt på datorn.

• Sekretess : Visar informationen från de senaste sekretessökresultaten. Sekretessinformationen omfattar Windows-historik, internethistorik och programhistorik.

• Prenumeration Visar informationen om prenumerationsstatus.

4. Smart Update : Via Smart Update-länken kan du ladda ner alla tillgängliga förbättringar för produkten. Om det inte finns några tillgängliga uppdateringar, indikerar Smart Update att produkten är uppdaterad. En grön bockmarkering indikerar att uppdateringen har laddats ner och installerats.

Vilka minisystemkrav finns för Norton Utilities?

Var laddar jag ner den senaste versionen av Norton Utilities?

Hur installerar och aktiverar jag Norton Utilities (online)?

Hur installerar och aktiverar jag Norton Utilities från en CD?

Hur konverterar jag min testversion av Norton Utilities till den fullständiga versionen (online)?

Hur underhåller jag ett gott systemtillstånd med Norton Utilities?

Hur schemalägger jag en registersökning på datorn?

Vilka är de olika flikarna under Norton Utilities och vad gör de?

Välkommen till Norton Utilities

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v83164281
Operativsystem: Mac OS X, Windows, Android, iOS
Senast ändrat: 11/06/2019