Blockera åtkomst till dina känsliga onlinedata och enhetsinformation med Norton Utilities Ultimate

Sekretesskyddsfunktionen skyddar åtkomst till personuppgifter genom att inaktivera funktioner för datadelning i Windows.

Sekretesskyddsfunktionen finns endast i Windows 10 eller senare versioner.

Sekretesskyddet inaktiverar Windows 10- eller Windows 11-telemetri och andra invasiva datainsamlingstjänster, inklusive:

• Microsoft Diagnostics, Data Collection och Telemetry Services

• Platstjänster

• SmartScreen-tjänsten

• Windows Feedback-tjänsten

• Cortanas virtuella assistent

• Tillgång till kamera och mikrofon

• Insamling av aktivitetshistorik

Stäng av Windows-tjänster

1. Öppna Norton Utilities Ultimate.

2. Klicka på Verktygslåda > Skydda.

3. I fönstret Skydda ska du klicka på Sekretesskydd.

4. Under Funktioner för datadelning i Windows, bredvid tjänsten som delar dina Windows-data, väljer du Inaktiverad.

5. Klicka på Stäng av alla (rekommenderas) för att stänga av alla tjänster.

Klicka på Återställ ursprungliga inställningar för att återställa inställningarna.

6. Klicka på Avsluta.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v138369157