Ta bort filer permanent och säkert med Norton Utilities Premium eller Norton Utilities Ultimate

Norton Utilities Premium är inte tillgängligt i Norden.

När du tar bort en fil i Windows raderas den inte helt. Filen eller innehållet i filen kan enkelt återställas och visas. Du måste makulera filerna för att radera filrester och spår som lämnats av raderade filer.

Med hjälp av funktionen Desktop File Shredder i Norton Utilities Premium eller Norton Utilities Ultimate kan du permanent och säkert makulera filer och mappar.

Öppna Desktop File Shredder

1. Öppna Norton Utilities-produkten.

2. Klicka på Verktygslåda > Skydda på den vänstra panelen.

3. I fönstret Skydda ska du klicka på Installera Desktop File Shredder.

När den har installerats är Desktop File Shredder integrerad med Windows och ikonen för File Shredder visas på skrivbordet.

Visa filer i mappen File Shredder

1. Öppna Norton Utilities-produkten.

2. Klicka på Verktygslåda > Skydda på den vänstra panelen.

3. I fönstret Skydda ska du klicka på Visa filer i File Shredder.

Ett vanligt fönster i Utforskaren i Windows visar innehållet som finns tillgängligt i File Shredder.

Alternativet Visa filer i File Shredder är endast tillgängligt när Desktop File Shredder är aktiverat.

Skicka fil till mappen File Shredder

Du kan dra och släppa filerna till mappen File Shredder för att radera dem. Objekten du skickar till File Shredder finns kvar tills du bestämmer dig för att ta bort dem på ett säkert sätt eller återställa dem till deras ursprungliga plats.
Du kan även högerklicka på mappen eller filen som du vill flytta till File Shredder. Du kan även välja flera objekt som du skulle göra i Windows och sedan högerklicka och klicka på Skicka till File Shredder.

Alternativet Skicka till File Shredder är endast tillgängligt när kryssrutan Lägg till skicka till File Shredder till högerklick är markerad i fönstret Inställningar för File Shredder.

Ta bort filer från mappen File Shredder

Du kan välja att ta bort alla filer som finns i mappen File Shredder eller så kan du välja att markera det objekt som du vill makulera.

Ta bort markerade objekt från File Shredder

1. Starta File Shredder från skrivbordet.

2. I mappen File Shredder kan du högerklicka på det objekt som du vill makulera och klicka på Makulera.

Klicka på Ja i bekräftelsefönstret.

För att ta bort alla filer i mappen File Shredder, högerklicka på ikonen File Shredder på skrivbordet och klicka på Makulera alla objekt. Klicka på Ja i bekräftelsefönstret.
För att ta bort en fil eller en mapp utan att flytta den till mappen File Shredder ska du högerklicka på objektet som du vill ta bort och klicka påMakulera nu. Klicka på Ja i bekräftelsefönstret.