Felmeddelande: "Sökfel" och "Hotad" i Norton för Mac

Åtgärda problemet genom att köra LiveUpdate och starta om din Mac. Avinstallera och installera om Norton om problemet kvarstår.

STEG 1

Kör LiveUpdate

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka Öppna.

2. Klicka på LiveUpdate i huvudfönstret i Norton.

3. När LiveUpdate är klart, avsluta alla program.

4. Starta om Mac-datorn

Om problemet kvarstår går du vidare till steg 2.

Verktyget RemoveSymantecMacFiles fungerar inte på macOS 10.15.0 eller senare. För att manuellt avinstallera Norton på Mac, läs: Avinstallera Norton Device Security på Mac.

STEG 2

Ladda ner och kör verktyget RemoveSymantecMacFiles

RemoveSymantecMacFiles tar bort alla mappar som Norton-installationsprogrammen har skapat, och alla filer i dessa mappar inklusive alla filerna du har skapat.

1. Ladda ner filen RemoveSymantecMacFiles.zip.

2. Klicka på Finder -symbolen i Dock för att komma till Finder.

3. Klicka på > Nedladdningar i menyraden för att komma till mappen Nedladdningar.

4. Gör något av följande:

• Om du laddade ner filen i Safari-webbläsaren, ska du öppna mappen RemoveSymantecMacFiles.

• Om du laddade ner filen i Mozilla Firefox- eller Google Chrome-webbläsaren, ska du dubbelklicka på filen RemoveSymantecMacFiles.zip för att packa upp den och sedan öppna mappen RemoveSymantecMacFiles.

5. Ctrl-klicka på filen RemoveSymantecMacFiles.command i mappen RemoveSymantecMacFiles och klicka sedan på Öppna med > Terminal (standard).

För att köra det här verktyget måste du vara inloggad på din Mac med ett administratörskonto och ett angivet lösenord.

6. Ange ditt administratörslösenord i fönstret Terminal och tryck sedan på Retur.

När du skriver lösenordet visas inga tecken.

7. Om du vill ta bort alla Symantec-filer och -mappar skriver du 1.

Om du vill avsluta RemoveSymantecMacFiles utan att ta bort några filer skriver du 2.

8. Tryck på Retur.

RemoveSymantecMacFiles tar bort alla Symantec-filer.

9. När verktyget RemoveSymantecMacFiles har slutfört borttagningen av Symantec-filerna, skriver du y i fönstret Terminal och trycker på Retur för att starta om Mac-datorn.

Innan du trycker på retur ska du kontrollera att du har sparat allt arbete i andra öppna program.

STEG 3

Installera Norton

1. Gå till my.norton.com och klicka på Logga in.

2. Ange e-postadressen och lösenordet för Norton-kontot och klicka på Logga in.

3. I portalen Mitt Norton klickar du på Ladda ner.

4. På sidan Kom igång klickar du på Godkänn och ladda ner.

5. När nedladdningen är klar dubbelklickar du på filen som du har laddat ner för att starta Norton-installationsprogrammet.

6. I Norton Installer-fönstret, välj Jag vill gå med i Norton Community Watch och klicka på Installera för att starta installationen.

7. När du ser en dialogruta för verktyget installationshjälp, skriv in administratörslösenordet och klicka sedan på Installationshjälp.

8. Klicka på Starta om i installationsfönstret för Norton när du uppmanas till det.

9. När du har startat om din Mac i Norton-installationsfönstret som visas, klicka på Öppna nu för att öppna Systeminställningar.

10. I inställningsfönstret Säkerhet och sekretess i fliken Allmänt klicka på låsikonen längst ner, skriv in administratörslösenordet och klicka på Lås upp.

11. Bredvid Systemprogramvara från Norton-applikationen blockerades från att ladda, klickar du på Tillåt. Stäng fönstret Systeminställningar.

12. Klicka på Fortsätt i installationsfönstret för Norton.

13. I installationsfönstret för Norton klickar du på Öppna för att komma till inställningarna Säkerhet och integritet.

För att slutföra installationen av Norton på macOS 10.15.x måste du ge Norton full skivtillgång.

14. I inställningsfönstret Säkerhet och sekretess i fliken Sekretess, klicka på låsikonen längst ner, skriv in administratörslösenordet och klicka på Lås upp.

15. I det vänstra fältet väljer du Fullständig diskåtkomst och kontrollerar sedan Norton-systemtillägg i det högra fältet. Stäng fönstret Systeminställningar.

16. Klicka på Starta om i fönstret Installationen har slutförts.

Du måste starta om datorn för att slutföra installationen.

17. Klicka på Nästa, i installationsfönstret för Norton och klicka sedan på Slutför.

18. Om du uppmanas att aktivera, ange e-postadressen och lösenordet för att logga in på Norton. Välj licens i listan över tillgängliga licenser i kontot och klicka på Nästa.

Installationen av Norton är nu klar.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v105297195
Operativsystem: Windows, Mac OS X, Android, iOS
Senast ändrat: 09/01/2020