Hjälp för Norton LifeLocks prenumerationstjänst

Vad är en prenumeration med automatisk förnyelse?

• Vår tjänst för automatisk förnyelse av prenumeration är ett enkelt sätt att hjälpa dina enheter och din personliga information att förbli skyddade mot hot på internet. Du debiteras automatiskt varje månad eller år, beroende på ditt val, så skyddet är uppdaterat och aktivt utan att du behöver tänka på det.

Hur fungerar det?

• När du väl har börjat prenumerera blir du debiterad enligt det faktureringssätt som finns lagrat i kontot för att förnya prenumerationen till det då gällande priset för förnyelse av prenumeration tills du avbryter. Vi skickar ett e-postmeddelande med prisuppgifter, villkor och övrig information innan du debiteras, så att du är förberedd.

När började jag prenumerera på tjänsten?

• Du registrerar dig för automatisk förnyelse av prenumeration när:

• Du köper en prenumeration med automatisk förnyelse från vår Norton LifeLock-butik på internet.

För vissa betalningssätt är det krångligt att ha automatisk förnyelse av prenumerationer. I de fallen får du en prenumeration utan automatisk förnyelse och måste förnya manuellt.

• Du aktiverar prenumeration med automatisk förnyelse online på Norton LifeLock som är köpt från en återförsäljare eller en webbplats som tillhör ett närstående tredjepartsföretag till Symantec.

Du kan också välja att gå över till en prenumeration med automatisk förnyelse för din befintliga prenumeration genom att logga in på kontot och slå på Automatisk förnyelse.

Varför borde jag prenumerera på tjänsten?

• När du har en prenumeration med automatisk förnyelse får du följande extra fördelar:

• Smidigt, kontinuerligt skydd : Känn dig trygg i vetskapen om att skyddet inte upphör förrän du avbryter det.

• Virus Protection Promise :* Med Virus Protection Promise får du kontakt med Norton-experter som kan hjälpa dig att undersöka och ta bort eventuella virus.

* Du blir berättigad till Virus Protection Promise om du har en kvalificerande Norton-prenumeration och (om du inte är Norton Small Business-kund) har köpt, förnyat eller uppgraderat den Norton-prenumerationen direkt via Symantec eller aktiverat automatisk förnyelse hos Symantec. Om en Norton-agent inte lyckas ta bort viruset från din enhet kan du få en fullständig återbetalning av det pris du har betalat för den aktuella perioden av den kvalificerande Norton-prenumerationen. Om du har ett Norton-paket (en kvalificerande prenumeration köpt tillsammans med ett annat Norton- eller LifeLock-erbjudande), begränsas återbetalningen till tillverkarens rekommenderade cirkapris för den kvalificerande Norton-prenumerationen för aktuell period, under förutsättning att det totala priset för paketet inte överskrids. Om det inköpta paketet består av en kvalificerande Norton-prenumeration med en produkt som inte tillhör Norton eller LifeLock, begränsas återbetalningen till tillverkarens rekommenderade cirkapris endast för den kvalificerande Norton-prenumerationen för aktuell period, under förutsättning att det totala priset för paketet inte överskrids. Detta är en nettoåterbetalning. Eventuella erhållna rabatter och återbetalningar, kostnader för leverans och hantering samt tillämpliga skatter dras av, utom i vissa delstater och länder där kostnader för leverans och hantering samt skatter återbetalas. Återbetalning görs inte för skador som uppstår till följd av virus. Mer information om bland annat kvalificerande Norton-prenumerationer finns på norton.com/guarantee .

Hur vet jag om jag prenumererar på tjänsten?

1. Logga in på konto.

2. Klicka på ditt namn längst upp till höger och klicka på Mina prenumerationer.

3. Om reglaget bredvid det aktiva skyddet står på och är grönt är du registrerad för en prenumeration med automatisk förnyelse.

Om reglaget står på AV och är rött förnyas din prenumeration inte automatiskt, och skyddet upphör i slutet av perioden som du har betalat för.

Hur går jag över till en prenumeration med automatisk förnyelse

1. Logga in på konto.

2. Klicka på ditt namn längst upp till höger och klicka på Mina prenumerationer.

3. Flytta reglaget bredvid det aktiva skyddet till .

Läs faktureringsvillkoren och klicka på Godkänn och fortsätt om du godkänner dem.

4. Fyll i dina faktureringsuppgifter för att aktivera automatisk förnyelse eller verifiera betalningssättet om det är sparat på ditt konto.

5. Klicka på Aktivera automatisk förnyelse.

Prenumerationen förnyas automatiskt för nästa tillämpliga prenumerationsperiod (årlig eller månatlig) vid nästa förnyelseperiod.

Vad gör jag om jag debiteras men inte har något skydd installerat?

• Om du vill använda skyddet som du nyligen har debiterats för, loggar du in på ditt konto och laddar ner eller installerar skyddet. För mer detaljerad information kan du läsa Ladda ner Norton LifeLock på enheten.

Om du vill ha en återbetalning av prenumerationsavgiften kontaktar du Kundtjänst och support. Tänk på att när avgiften har återbetalats, kan du inte längre känna dig lika trygg som när du var registrerad för tjänsten.

Hur debiteras jag för prenumerationsförnyelsen?

• När du väl har börjat prenumerera blir du debiterad enligt det faktureringssätt som finns lagrat i kontot för att förnya prenumerationen till det gällande priset för förnyelse av prenumeration (årsvis eller månadsvis) tills du avbryter.

Om du har en prenumeration med automatisk förnyelse skickar vi ett e-postmeddelande (mellan 30 och 45 dagar före förnyelsen) med prisuppgifter, villkor och övrig information innan du debiteras, så att du är beredd.

Hur uppdaterar jag information gällande betalningssätt?

1. Logga in på konto.

2. Klicka på ditt namn längst upp till höger och klicka på Inställningar för automatisk förnyelse.

3. På fliken faktureringsinformation klickar du på redigeringsikonen för att uppdatera.

4. Klicka på Spara.

Du ser meddelandet "Uppdateringen lyckades" när du sparar ändringarna. Du får även ett meddelande till den registrerade e-postadressen med en bekräftelse av ändringarna.

Vad händer om jag förnyade prenumerationen manuellt men blev debiterad två gånger?

• Om du ser dubbla debiteringar från Symantec kan du kontakta Kundtjänst och support för att få mer information och se om du är berättigad till återbetalning.

Hur gör jag för att avbryta automatisk förnyelse av prenumerationen?

1. Logga in på konto.

2. Klicka på ditt namn längst upp till höger och klicka på Inställningar för automatisk förnyelse.

3. Gå till prenumerationen som du vill hantera och flytta växlingsknappen eller reglaget till AV.

Om prenumerationen inte verkar ha automatisk förnyelse kan du behöva kontrollera om du har ett annat konto som är konfigurerat med en annan e-postadress.

4. På sidan Automatisk förnyelse väljer du en anledning i rullgardinlistan (om tillämpligt) och klickar på Fortsätt

5. Klicka på Stäng av.

När du har avbrutit tjänsten upphör skyddet den sista dagen av perioden som du har betalat för. Vi uppmanar dig att förnya när prenumerationen upphör.

För Norton 360 med LifeLock*-medlemmar eller fristående LifeLock*-medlemmar:

Först och främst, om du inte förnyar prenumerationen upphör du omedelbart att vara berättigad till återställning och skydd under LifeLocks Million Dollar Protection Package eftersom du inte har ett aktuellt medlemskap i LifeLock. Som en påminnelse ger LifeLocks Million Dollar Protection Package ersättning för stulna medel och täckning för personliga utgifter, var och en med en gräns på upp till

25 000 USD för Standard/Basic/Select/Junior/Minor/Command Center

100 000 USD för Advantage/Ultimate/Senior

1 000 000 USD för Ultimate Plus

Million Dollar Protection Package ger också täckning för advokater och experter, om det behövs, på upp till 1 miljon USD för att lösa ditt fall. Förmånerna under Master Policy utfärdas av United Specialty Insurance Company (State National Insurance Company, Inc. för NY-delstatsmedlemmar). Policyregler, villkor och uteslutningar finns på LifeLock.com/legal.

Om ett fall av stulen identitet skulle inträffa efter tjänstens upphörande åtnjuter du inte någon av de nämnda fördelarna. Vidare upphör alla pågående återställningsinsatser som LifeLock för tillfället ägnar sig åt å dina vägnar. För det andra skulle du inte längre motta några varningar, vilka kan meddela dig gällande potentiella fall av stulen identitet. Slutligen, om du väljer att registrera dig för Norton LifeLock-tjänster i framtiden måste du vid omregistreringen ange all din information för övervakning på nytt samt ge nya samtycken.

* LifeLock-skydd mot identitetsstöld är inte tillgängligt i alla länder

Hur hittar jag fakturan för debiteringen för automatisk förnyelse?

1. Logga in på konto.

2. Klicka på ditt namn längst upp till höger och klicka på Mina prenumerationer.

3. Klicka på Ordernummer på fliken Beställningshistorik för att se eller skriva ut fakturan.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: kb20080417115558EN
Operativsystem: Windows, Mac OS X, Android, iOS
Senast ändrat: 01/10/2019