Andra vanliga frågor om Dark Web Monitoring

Vad gör Dark Web Monitoring för att hjälpa mig att skydda min information?

Som en del av vår tjänst söker vi igenom den ytliga webben, deep web och darknet efter avslöjad information. När du prenumerar övervakar den som standard din e-postadress och vi kör en engångssökning för historik på darknet, där vi går tillbaka till 2008 för att avgöra om den information du gav oss har avslöjats tidigare. Om vi hittar avslöjad information meddelar vi dig. Vi utför kontinuerliga sökningar och letar efter avslöjad information. Om din information har avslöjats kan du vara proaktiv och vidta flera åtgärder för att skydda dig själv.

Kan ni radera min information från darknet?

Vi kan inte radera information från darknet på grund av den höga anonymiteten i forum, communities och svarta marknader där brottslingar verkar.

Hur ofta utförs sökningar på darknet? Hur aktuella är de uppgifter som hittas?

Med våra pågående algoritmer meddelar vi dig när vi hittar information som kan tillhöra dig på darknet.

Vad är skillnaden mellan avsnitten Avslöjad information och Ytterligare avslöjad information i Dark Web Monitoring-meddelandet?

Ditt Dark Web Monitoring-meddelande visar två typer av avslöjad information. När du registrerar dig ger du oss information och vi övervakar den aktivt. Om vi upptäcker den här informationen på darknet så kommer den att visas i avsnittet Avslöjad information i Dark Web Monitoring-meddelandet. Om vi upptäcker annan avslöjad information som kan kopplas till dig så meddelar vi dig även om detta. Även om du inte tillhandahöll den specifika informationen till oss är det möjligt att använda den information du har angett för att upptäcka annan information som kan ha avslöjats; men eftersom vi inte har hämtat den här informationen från dig kan vi bara meddela dig att den har avslöjats och inte tillhandahålla någon annan information. Till exempel, om du har tillhandahållit information om ditt försäkringskonto och din försäkringsleverantör för övervakning kan vi, vid ett intrång i en vårddatabas, även meddela dig om ytterligare uppgifter som kan ha avslöjats, såsom blodtyp, receptbelagda läkemedel, diagnoser och relaterad information. Den här typen av information visas i avsnittet Ytterligare avslöjad information i Dark Web Monitoring-meddelandet.

Betalar ert företag för personlig information eller köper ert företag personlig information på darknet?

Vi varken betalar för eller köper personlig information på darknet, privata forum eller på annat sätt.

Hur kan jag vara säker på att era anställda inte använder eller säljer min personliga information?

Alla uppgifter som du tillhandahåller är krypterade och endast ett fåtal utvalda anställda, som genomgår utbildning i hur man hanterar personlig information, får tillgång till känslig personlig information. Dessa anställda måste tillhandahålla sina egna unika inloggningsuppgifter varje gång de får tillgång till personlig information och övervakas av vår informationssäkerhetsgrupp.

Hur vet jag att den personliga information som jag angav är säker?

Personlig information lagras och hanteras av en avancerad databas som är krypterad.

Övervakar ert företag hela darknet och alla privata forum?

Eftersom darknet ständigt förändras kan ingen garantera att de övervakar hela darknet och alla privata forum. Dark Web Monitoring övervakar mer än lättillgängliga webbplatser och marknadsplatser. Tjänsten infiltrerar privata forum, den sociala webben, deep web och darknet.

Jag känner inte igen den webbplats eller det lösenord som nämns i mitt Dark Web Monitoring-meddelande. Hur vet jag att jag har använt den tidigare?

Det kan finnas flera anledningar till att du kanske inte känner igen webbplatsen som nämns i ett meddelande. Här är några anledningar:

• Kontot kan ha skapats via Facebook- eller Google-inloggning. Vissa konton kan vara gamla och du kanske inte kommer ihåg att du har använt webbplatsen eller tjänsten.
  • Du kan ha angett inloggningsuppgifter (användarnamn/lösenord) för användning en enstaka gång och därefter kanske aldrig återkommit till webbplatsen eller kontot igen.
  • Webbplatser eller tjänster som utsatts för brott kan ibland inaktivera avslöjade konton, vilket kan göra det svårt att komma ihåg eller identifiera ett konto som att det tillhör dig.

Även om du inte känner igen lösenordet som visas i varningen rekommenderar vi att du ändrar lösenordet som är kopplat till den påverkade webbplatsen eller till andra webbplatser där du använt samma lösenord.

Jag kunde inte svara på Dark Web Monitoring-meddelandet för att bekräfta min identitet.

Vi ber dig om en bekräftelse av aktiviteten eller transaktionen för vissa varningar, så att vi kan avgöra om det kan ha funnits en möjlighet till en identitetsstöldsincident. När det gäller andra meddelanden, som Dark Web Monitoring, så meddelar vi dig att information som kan tillhöra dig har upptäckts. Dessa meddelanden kräver ingen bekräftelse från dig eftersom de är ett resultat av en sökning som vi utför å dina vägnar och inte ett resultat av din aktivitet.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v20220105121442103
Operativsystem: Android;Mac;Windows;iOS
Senast ändrat: 22/11/2023