Meddelande: "Du är riskhotad. Datorn bör sökas igenom efter virus och spionprogram"

Det här meddelandet kan visas av flera orsaker, och kanske inte försvinner efter att du klickar på Korrigera nu i Norton.

Windows XP-användare: Gå till steg 3 och kör verktyget Norton Remove and Reinstall.

STEG 1

Kör Åtgärda nu.

1. Klicka på Åtgärda nu när du ser den här varningen i produkten.

Beroende på datorns säkerhetsstatus försöker Norton aktivera funktionen som är inaktiverad; eller uppdatera definitionerna eller köra en sökning. Om prenumerationen har upphört blir du ombedd att förnya den.

2. Starta om datorn.

STEG 2

Kör en snabbsökning

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka Öppna.

2. Dubbelklicka på Säkerhet i huvudfönstret och sedan på Sökningar.

3. Välj Snabbsökning i fönstret Sökningar och klicka sedan på Kör.

4. Klicka på Slutför när sökningen har slutförts.

Om problemet kvarstår går du vidare till steg 3.

STEG 3

Ladda ner och kör verktyget Norton Remove and Reinstall

Om Norton Family är installerat, ska det avinstalleras innan du kör verktyget Norton Remove and Reinstall.

1. Ladda ner verktyget Norton Remove and Reinstall.

Spara filen på skrivbordet i Windows. I några webbläsare sparas filen automatiskt till en standardplats.

2. Tryck på Ctrl + J för att öppna fönstret Nedladdningar i webbläsaren.

3. Dubbelklicka på ikonen NRnR.

4. Läs igenom licensavtalet och klicka på Godkänn.

5. Klicka på Remove and Reinstall.

Knappen Ta bort kan visas om du införskaffat Norton från din tjänsteleverantör.

6. Klicka på Fortsätt eller Ta bort.

7. Klicka på Starta om nu.

Följ anvisningarna på skärmen för att installera Norton igen när datorn har startats om.

Många Norton-användare har delat sin lösning av det här problemet i vårt Community-forum. Se lösningar från andra användare om att Norton visar varningsmeddelandet "Du är riskhotad" på Norton Community.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v107431887
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 08/01/2020