Meddelandet "Utsatt för risk: Virus- och spionprogramsdefinitionerna är inte aktuella. Datorn löper risk att smittas"

Starta om datorn för att åtgärda det här problemet.

STEG 1

Starta om datorn

1. Stäng alla program.

2. Starta om datorn.

Om problemet kvarstår går du vidare till steg 2.

STEG 2

Kontrollera datorns tids- och datuminställning

1. Öppna dialogrutan Kör genom att trycka på Windows -tangenten + R.

2. Skriv följande text och tryck sedan på Enter :

timedate.cpl

3. Kontrollera att dag, månad och år stämmer.

Om datumet inte stämmer ändrar du kalendern till rätt dag, månad och år.

4. Klicka på Tillämpa och sedan på OK.

Installera om Norton om problemet kvarstår.

STEG 3

Ladda ner och kör verktyget Norton Remove and Reinstall

Om Norton Family är installerat, ska det avinstalleras innan du kör verktyget Norton Remove and Reinstall.

1. Ladda ner verktyget Norton Remove and Reinstall.

Spara filen på skrivbordet i Windows. I några webbläsare sparas filen automatiskt till en standardplats.

2. Tryck på Ctrl + J för att öppna fönstret Nedladdningar i webbläsaren.

3. Dubbelklicka på ikonen NRnR.

4. Läs igenom licensavtalet och klicka på Godkänn.

5. Klicka på Remove and Reinstall.

Knappen Ta bort kan visas om du införskaffat Norton från din tjänsteleverantör.

6. Klicka på Fortsätt eller Ta bort.

7. Klicka på Starta om nu.

Följ anvisningarna på skärmen för att installera Norton igen när datorn har startats om.

Många Norton-användare har delat sin lösning av det här problemet i vårt Community-forum. Se lösningar från andra användare om att Norton visar varningsmeddelandet "Du är riskhotad" på Norton Community.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: kb20100527152632EN
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 08/01/2020