Dark Web Monitoring för Tyskland

Använd listan nedan för kommande steg, baserat på vad som återfanns i ditt meddelande. Vi fortsätter att söka igenom darknet efter aktivitet. Om vi upptäcker din information skickar vi ytterligare ett e-postmeddelande. Du kan:

• Ändra det lösenord som är kopplat till den påverkade webbplatsen eller en annan webbplats där du har använt samma lösenord. Om du inte kommer ihåg ditt lösenord kan du utföra en lösenordsåterställning på webbplatsen.

• Slutför din profil genom att besöka kontrollpanelen så att vi kan övervaka mer av din information

Övervakad information

• E-postadresser (upp till 5)

• Telefonnummer (upp till 5)

• Kreditkortsnummer (upp till 10)

• Gamertaggar (upp till 10)

• ID-nummer för försäkring (upp till 5)

• Adresser (upp till 5)

• Bank- eller investeringskontonummer (upp till 10)

• Körkortsnummer

• Mors flicknamn

Användarnamn

Om du fick ett darknet-meddelande och det innehöll ditt användarnamn, är dessa några kommande steg du kan vidta för att skydda dig själv:

• Överväg att ändra ditt användarnamn om du har möjlighet. Samma användarnamn kan ha avslöjats flera gånger tidigare.

• Överväg att ändra dina lösenord som är länkade till det användarnamnet.

Lösenord

Om du fick ett darknet-meddelande och det innehöll ditt lösenord, är dessa några kommande steg du kan vidta för att skydda dig själv:
  • Ändra ditt lösenord.

• Om du använder det här lösenordet för andra webbplatser eller appar ska du ändra det även för dessa tjänster.

• Ställ in tvåfaktorsautentisering när det finns tillgängligt på en webbplats.

E-post

E-postadresser kan användas för nätfiskeförsök som brottslingar använder för att försöka komma åt din information.
Om du fick ett darknet-meddelande och det innehöll din e-postadress, är dessa några kommande steg du kan vidta för att skydda dig själv:
  • Om du använder den här e-postdressen som inloggning/användarnamn bör du överväga att ändra detta för bättre skydd.

• Vi rekommenderar att du aldrig lämnar ut personlig eller känslig information över e-post.

Lista över lösenordskombinationer

Om du fick ett darknet-meddelande och det innehöll ditt lösenord avslöjat i en kombinationslista, en samling e-postadresser och lösenord från äventyrade webbplatser, är dessa några kommande steg du kan vidta för att skydda dig själv:
  • Ändra ditt lösenord.

• Om du använder det här lösenordet för andra webbplatser eller appar ska du ändra det även för dessa tjänster.

• Använd en lösenordshanterare för att generera unika lösenord för webbplatser.

• Ställ in tvåfaktorsautentisering när det finns tillgängligt på en webbplats.

För mer information, läs meddelande om lista över lösenordskombinationer.

Födelsedatum

Ditt födelsedatum kan användas av identitetstjuvar tillsammans med annan personlig information för att hacka konton och begå bedrägliga aktiviteter.
Om du fick ett darknet-meddelande och det innehöll ditt födelsedatum, är dessa några kommande steg du kan vidta för att skydda dig själv:
  • Granska dina kontoutdrag och var uppmärksam på transaktioner som du inte känner igen.

• Ta omedelbart bort post från din brevlåda. Om du är bortrest kan du be om att få pausa posten.

• Förstör allt som innehåller personlig information, inklusive kreditkorts- och kontoutdrag, kvitton och journaler.

• Välj papperslös leverans när det är möjligt och praktiskt.

• Överväg att installera en låst brevlåda för att minska risken för att posten blir stulen.

Mors flicknamn

Din mors flicknamn kan användas av identitetstjuvar tillsammans med annan personlig information för att hacka konton och begå bedrägliga aktiviteter.
Om du fick ett darknet-meddelande och det innehöll din mors flicknamn, är dessa några kommande steg du kan vidta för att skydda dig själv:
  • Granska dina kontoutdrag och var uppmärksam på transaktioner som du inte känner igen.

• Ta omedelbart bort post från din brevlåda. Om du är bortrest kan du be om att få pausa posten.

• Förstör allt som innehåller personlig information, inklusive kreditkorts- och kontoutdrag, kvitton och journaler.

• Välj papperslös leverans när det är möjligt och praktiskt.

• Överväg att installera en låst brevlåda för att minska risken för att posten blir stulen.

Körkort

Ditt körkort kan användas av identitetstjuvar tillsammans med annan personlig information för att begå bedrägliga aktiviteter.
Om du fick ett darknet-meddelande och det innehöll ditt användarnamn, är dessa några kommande steg du kan vidta för att skydda dig själv:
  • Granska dina kontoutdrag och var uppmärksam på transaktioner som du inte känner igen.

• Ta omedelbart bort post från din brevlåda. Om du är bortrest kan du be om att få pausa posten.

• Förstör allt som innehåller personlig information, inklusive kreditkorts- och kontoutdrag, kvitton och journaler.

• Välj papperslös leverans när det är möjligt och praktiskt.

• Överväg att installera en låst brevlåda för att minska risken för att posten blir stulen.

Bankkonto

Om du fick ett darknet-meddelande och det innehöll ditt bankkonto, är dessa några kommande steg du kan vidta för att skydda dig själv:
  • Granska kontoutdrag för korrekthet.

• Lämna aldrig ut en PIN-kod för kredit- eller betalkort (personligt identifieringsnummer) i e-post eller på telefon.

• Var misstänksam mot främlingar som ber om personlig information via e-post eller telefon.

• Var uppmärksam på e-postbilagor och ”gratis” programvara.

• Tänk efter innan du laddar ner appar, klickar på länkar eller svarar på e-postmeddelanden som kan vara skadliga eller bedrägliga.

• Se till att din bärbara dators eller mobila enhets operativsystem och webbläsare är uppdaterade.

• Spara inte lösenord eller annan känslig information på din smartphone.

• Var medveten om din omgivning när du använder onlinebanken och se upp för ”shoulder surfers” – personer som håller sig i närheten och iakktar din information utan din vetskap.

Passnummer

Ditt passnummer kan användas av identitetstjuvar tillsammans med annan personlig information för att begå bedrägliga aktiviteter.
Om du fick ett darknet-meddelande och det innehöll ditt passnummer, är dessa några kommande steg du kan vidta för att skydda dig själv:
  • Kontakta ditt lokala passkontor för att göra en anmälan

• Ansök om ett ersättningspass

Namn

Ditt namn och din adress kan användas av identitetstjuvar tillsammans med annan personlig information för att hacka konton och begå bedrägliga aktiviteter.
Om du fick ett darknet-meddelande och det innehöll ditt namn, är dessa några kommande steg du kan vidta för att skydda dig själv:
  • Granska dina kontoutdrag och var uppmärksam på transaktioner som du inte känner igen.

• Ta omedelbart bort post från din brevlåda. Om du är bortrest kan du be om att få pausa posten.

• Förstör allt som innehåller personlig information, inklusive kreditkorts- och kontoutdrag, kvitton och journaler.

• Välj papperslös leverans när det är möjligt och praktiskt.

• Överväg att installera en låst brevlåda för att minska risken för att posten blir stulen.

Adress

Ditt namn och din adress kan användas av identitetstjuvar tillsammans med annan personlig information för att hacka konton och begå bedrägliga aktiviteter.
Om du fick ett darknet-meddelande och det innehöll din adress, är dessa några kommande steg du kan vidta för att skydda dig själv:
  • Granska dina kontoutdrag och var uppmärksam på transaktioner som du inte känner igen.

• Ta omedelbart bort post från din brevlåda. Om du är bortrest kan du be om att få pausa posten.

• Förstör allt som innehåller personlig information, inklusive kreditkorts- och kontoutdrag, kvitton och journaler.

• Välj papperslös leverans när det är möjligt och praktiskt.

• Överväg att installera en låst brevlåda för att minska risken för att posten blir stulen.

Telefonnummer

Telefonnummer kan användas för nätfiskeförsök som brottslingar använder för att försöka komma åt din information och begå bedrägliga aktiviteter.
Om du fick ett darknet-meddelande och det innehöll ditt telefonnummer, är dessa några kommande steg du kan vidta för att skydda dig själv:
  • Lämna aldrig ut person- eller bankuppgifter via telefon om du inte vet säkert vem som ringer.

• Om du börjar få misstänkta samtal ska du kontakta din telefonleverantör för att se om det är möjligt att blockera samtal från dessa nummer.

• Registrera ditt telefonnummer i det nationella ring inte-registret, om tillämpligt.

Försäkringsinformation

Identitetstjuvar kan du använda din försäkringsinformation för att skicka in falska anspråk som kan vara för, men inte begränsade till sjuk-, bil-, liv-, hem- eller husdjursförsäkring.
Om du fick ett darknet-meddelande och det innehöll din försäkringsinformation, inklusive men inte begränsat till försäkringsnummer, medicinsk information eller försäkringsleverantörer, är dessa några kommande steg du kan vidta för att skydda dig själv:
  • Granska noggrant alla försäkringsräkningar och -anspråk.

• Var uppmärksam på:

• Kontobesked för sjukförsäkring eller andra försäkringar i din kreditupplysning som du inte känner igen

• Ett meddelande från din sjukförsäkring som säger att du uppnått din förmånsgräns

• Förnekande av försäkring på grund av tidigare anspråk eller journaler för ett tillstånd du inte har

Andra tips:
  • Ta omedelbart bort post från din brevlåda. Om du är bortrest kan du be om att få pausa posten.

• Förstör allt som innehåller personlig information, inklusive kreditkorts- och kontoutdrag, kvitton och journaler.

• Välj papperslös leverans när det är möjligt och praktiskt.

Överväg att installera en låst brevlåda för att minska risken för att posten blir stulen.

Gamertagg

Om du fick ett darknet-meddelande och det innehöll din gamertagg, är dessa några kommande steg du kan vidta för att skydda dig själv:
  • Ändra ditt lösenord på alla spelplattformar där du använder gamertaggen

• Aktivera tvåfaktorsautentisering på spelplattformarna

• Ändra ditt lösenord till den e-postadress som är kopplad till gamertaggen

• Använd olika lösenord och gamertaggar för varje spelplattform

Kreditkort

Om du fick ett darknet-meddelande och det innehöll ditt kreditkort, är dessa några kommande steg du kan vidta för att skydda dig själv:
  • Kontakta ditt kredit- eller betalkortsföretag för att få ett ersättningskort och övervaka din aktivitet noggrant.

• Rapportera alla misstänkta aktiviteter till ditt finansinstitut omedelbart.

CVV eller CCV

Om du fick ett darknet-meddelande och det innehöll CVV eller CCV för ditt kreditkort, är dessa några kommande steg du kan vidta för att skydda dig själv:
  • Kontakta ditt kredit- eller betalkortsföretag för att få ett ersättningskort och övervaka din aktivitet noggrant.

• Rapportera alla misstänkta aktiviteter till ditt finansinstitut omedelbart.

Ingen kan förhindra all identitetsstöld.

*Dark Web Monitoring är inte tillgänglig i alla länder. Övervakad information varierar beroende på bosättningsland. Den övervakar som standard din e-postadress och börjar omedelbart. Logga in på kontot för att ange mer information som ska övervakas.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v136440572
Operativsystem: Android;Mac;Windows;iOS
Senast ändrat: 22/11/2023