Tvåfaktorsautentisering för ditt Norton-konto

Tvåfaktorsautentisering är en säkerhetsfunktion som lägger till ett extra lager av säkerhet för kontot. Om du aktiverar funktionen måste du ange lösenordet för kontot och en speciell verifieringskod som skickas till dig via SMS-meddelande, röstmeddelande eller mobilappen. Den här koden är specifik för ditt konto och ändras varje gång du loggar in.

Konfigurera tvåfaktorsautentisering

1. Logga in på ditt konto.

2. Överst till höger på sidan håller du muspekaren över profilikonen och klickar sedan på Kontoinställningar.

3. I avsnittet Tvåfaktorsautentisering klickar du på Konfigurera.

Om du ser Verifiera e-postadress i stället för Konfigurera beror det troligtvis på att din e-postadress inte har verifierats av Norton. Klicka på Verifiera din e-postadress för att få ett verifieringsmeddelande via e-post. Öppna e-postmeddelandet och klicka på Bekräfta nu för att bekräfta din e-postadress.

4. Välj någon av följande verifieringsmetoder:

Autentiseringsapp för mobilen

1. Välj Mobil autentiseringsapp och klicka på Nästa:

2. Ladda ner en autentiseringsapp på telefonen från Google Play eller App Store, eller öppna en autentiseringsapp som du redan har på telefonen.

3. Skanna QR-koden på skärmen med autentiseringsappen för att registrera kontot med appen.

4. Ange den sexsiffriga koden som visas i autentiseringsappen.

Säkerhetsnyckel

1. Välj Säkerhetsnyckel och klickar sedan på Nästa.

2. Anslut säkerhetsnyckeln till enhetens USB-port.

3. Tryck eller peka på knappen i säkerhetsnyckeln.

Mobilnummer

1. Välj mobilnummer och klicka sedan på Nästa.

2. Ange det mobilnummer till vilket du vill ta emot koden via ett SMS-meddelande. För att få koden som ett telefonsamtal klickar du på Ring upp och ge mig koden.

3. Ange den sexsiffriga koden som du fick och klicka på Verifiera.

Du får se 10 olika säkerhetskoder för engångsbruk som du kan använda för att logga in på kontot om du har problem med att ta emot tvåfaktorsäkerhetskoder på din telefon. Klicka på Ladda ner eller Skriv ut för att spara säkerhetskopieringskoderna.

Klicka på Lägg till en ny metod bredvid Säkerhetskopieringsmetoder för att konfigurera en säkerhetskopieringsmetod. En säkerhetskopieringsmetod används ifall den primära metoden inte fungerar. Så välj en annan metod än den du konfigurerade som primär metod. Om du till exempel har valt Mobil autentiseringsapp som primär metod, välj mobilnummer eller säkerhetsnyckel som sekundär smetod.

Om du redan har konfigurerat tvåfaktorsautentisering kan du slå på eller stänga av tvåfaktorsautentisering och generera nya säkerhetskoder från kontot.

Slå på eller stäng av tvåfaktorsautentisering

1. Logga in på ditt konto.

2. Överst till höger på sidan håller du muspekaren över profilikonen och klickar sedan på Kontoinställningar.

3. I avsnittet Tvåfaktorsautentisering klickar du på knappen Slå på eller Stäng av beroende på vad du föredrar.

Om du vill rensa alla befintliga inställningar när du stänger av tvåfaktorsautentisering väljer du Rensa även alla inställningar för tvåfaktorsautentiseringen och klickar sedan på Stäng av.

Generera säkerhetskopieringskoder för engångsbruk på nytt

1. Logga in på ditt konto.

2. Överst till höger på sidan håller du muspekaren över profilikonen och klickar sedan på Kontoinställningar.

3. I avsnittet Tvåfaktorsautentisering klickar du på Visa koder.

Om du har använt en kod visas den som ett genomstruket nummer. Du kan inte använda den koden för inloggningar framöver.

4. Klicka på Hämta nya koder om du har använt alla dina säkerhetskopieringskoder eller vill ha nya säkerhetskopieringskoder.

Om du får nya säkerhetskopieringskoder slutar de nuvarande säkerhetskopieringskoderna att fungera.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v100023155
Operativsystem: windows, mac, android, ios