Norton Family - funktionen platsuppsikt

Funktionen Platsuppsikt i Norton Family övervakar var ditt barn befinner sig så att du kan vara säker på att ditt barn är säkert. Satellitnavigeringssystemet (GPS), mobila nätverk och/eller internet används för att spåra barnets ungefärliga plats. Du kan spåra barnets plats så länge som de har enheten med sig.

Följande platsdata används i Norton Family för att beräkna ditt barns ungefärliga position:

• Mobilt nätverk - enheten använder SIM-kortet för att konstant kommunicera med en av de närmaste mobilmasterna. Den här kommunikationen används för att spåra ditt barn.

• Wi-Fi - din enhet kan omges av trådlösa nätverk. I så fall används trådlösa nätverksdata för att hitta platsen.

• GPS - ett satellitbaserat navigationssystem. Om enheten har stöd för GPS, triangulerar enheten dess position genom att ta emot signaler från minst tre satelliter.

Du måste aktivera funktionen för platsuppsikt på enheten barnet använder. Du kan inte spåra barnets nuvarande plats om enheten är avstängd eller inte kan ansluta till internet eller mobila nätverk. Kontrollera att platstjänsten är aktiverad på barnets mobila enhet.

Aktivera Platstjänster

• Aktivera platstjänsten på Android genom att trycka på Inställningar > Platstjänster > aktivera alla alternativ.

• På iOS, trycker du på Inställningar app > Sekretess > slå på Platstjänst och andra inställningar som beskrivs i Konfigurera Norton Family på ditt barns iPhone eller iPad.