Aktivera Delad tunnel i Norton-produkten för att hantera VPN-trafiken

Funktionen Delad tunnel i Norton-appen låter dig utesluta vissa appar genom VPN-kanalen medan andra appar har direkt åtkomst till internet.

Funktionen Delad tunnel är endast tillgänglig för Norton 360-appen och Norton Secure VPN-appen för Windows och Android.

Välj något av följande för att få åtkomst till Delad tunnel, beroende på din enhet.

Jag har Norton 360-appen för Windows

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton, intill Secure VPN, klickar du på Inställningar från listrutan.

2. I fönstret Inställningar, intill Delad tunnel, klickar du på ikonen.

3. I fönstret Delad tunnel flyttar du reglaget för att aktivera funktionen.

I avsnittet Undantagen app klickar du på Lägg till och väljer det program som du vill undanta från Secure VPN-trafiken.

4. Klicka på OK i varningsmeddelandet du får.

Nyvalda appar kommer att undantas från Secure VPN-trafiken när du slår på VPN nästa gång.

Varningsmeddelandet visas endast när Secure VPN är aktiverat i Norton 360.

Jag har Norton Secure VPN-appen för Windows

1. Starta programmet Norton Secure VPN på Windows.

2. Klicka på ikonen Inställningar högst upp i appen och klicka sedan på Delad tunnel.

3. På sidan Delad tunnel kan du flytta reglaget för att aktivera Exkludera appar från Secure VPN-trafiken.

4. Klicka på Lägg till ett program.

I fönstret Lägg till ännu ett program väljer du programmet som du vill exkludera från Secure VPN-trafiken och klickar på Öppna.

5. Klicka på Aktivera VPN.

Jag har Norton Secure VPN på Android

1. Öppna Secure VPN.

2. Tryck på menyikonen högst upp till vänster på skärmen och tryck på Inställningar.
  3. På skärmen Inställningar flyttar du reglaget för att aktivera Delad tunnel.

4. Tryck på Uteslut appar under delad tunnel för att exkludera en app.

5. På skärmen Uteslut appar ska du klicka på för att välja apparna som du vill utesluta från Secure VPN-trafiken.

Stäng av VPN och slå på det igen för att tillämpa ändringarna som gjorts för delad tunnel.

Jag har Norton 360-appen för Android

1. Starta Norton 360-appen från startskärmen.

2. Tryck på VPN.

3. På skärmen Integriteti det övre högra hörnet, trycker du på inställningsikonen .

4. Bredvid Delad tunnel flyttar du reglaget till på.

5. Tryck på Uteslut appar under Delad tunnel för att utesluta en app.

6. På skärmen Uteslut appar ska du klicka på för att välja apparna som du vill utesluta från Secure VPN-trafiken.

7. Stäng av VPN och slå på det igen för att tillämpa ändringarna som gjorts för delad tunnel.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v137513095
Operativsystem: Android;Windows
Senast ändrat: 08/03/2022