Definiera reglerna för platsuppsikt

Platsuppsikt stöds på Android-telefoner och -surfplattor, iPhone och iPad och är tillgänglig i dessa regioner.

Platsuppsikt låter dig spåra ditt barns plats via deras enhet, så att du vet att de är säkra när de har telefonen med sig. Den använder Satellitnavigeringssystemet (GPS), mobila nätverk och/eller för att spåra den ungefärliga platsen där barnet befinner sig. Du kan spåra barnets plats så länge som de har enheten med sig och platsuppsikt är på.

Du kan använda Norton-webbplatsen eller Norton Family-appen för föräldrar för att visa eller uppdatera reglerna.

Funktionen Platsuppsikt i Norton Family övervakar var ditt barn befinner sig så att du kan vara säker på att ditt barn är säkert. Satellitnavigeringssystemet (GPS), mobila nätverk och/eller internet används för att spåra barnets ungefärliga plats. Du kan spåra barnets plats så länge som de har enheten med sig.

Följande platsdata används i Norton Family för att beräkna ditt barns ungefärliga position:

• Mobilt nätverk - din enhet använder SIM-kortet för att konstant kommunicera med det närmaste mobiltornet. Den här kommunikationen används för att spåra ditt barn.

• Wi-Fi - din enhet kan omges av trådlösa nätverk. I så fall används trådlösa nätverksdata för att hitta platsen.

• GPS - ett satellitbaserat navigationssystem. Om din enhet har stöd för GPS, triangulerar den sin egen position genom att ta emot signaler från minst tre satelliter.

Du måste aktivera funktionen för platsuppsikt på enheten barnet använder. Du kan inte spåra barnets nuvarande plats om enheten är avstängd eller inte kan ansluta till internet eller mobila nätverk. Kontrollera att platstjänsten är aktiverad på barnets mobila enhet.

Aktivera Platstjänster

• Aktivera platstjänsten på Android genom att trycka på Inställningar > Platstjänster > aktivera alla alternativ.

• Aktivera platstjänsten på iOS genom att trycka på Inställningar app > Integritet > aktivera Platstjänster och övriga inställningar som beskrivs i Installera en profil barnets iOS-enhet

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v125230052
Operativsystem: Windows, Android, iOS
Senast ändrat: 09/07/2019