Meddelande: ”Ett oväntat fel med webbläsaren har inträffat” eller ”Det går inte att ansluta till Norton-servern”

Kontrollera om det skett ett tjänsteavbrott eller fel för att åtgärda detta problem. Om problemet kvarstår startar du om datorn.

STEG 1

Kontrollera Norton-tjänstens status

Gå till sidan Status för Norton-tjänster för att kontrollera om problemet du upplever är kopplat till ett känt tjänsteavbrott eller fel. Om problem uppstår med Norton-produkter när tjänsten inte fungerar ber vi dig att vänta till tjänsten har återställts innan du försöker igen.

Läs Hjälp med status på Norton-tjänster om du upplever ett problem som inte är kopplat till ett tjänsteavbrott eller fel.

Gå vidare till steg 2 om problemet kvarstår.

STEG 2

Starta om datorn

1. Stäng alla program.
  2. Starta om datorn.
    Om problemet kvarstår går du till steg 3.
STEG 3

Konfigurera standardwebbläsaren

Välj operativsystem för att ställa in eller ändra din standardwebbläsare:

Windows 11

1. Gå till Start > Inställningar > Appar på en stationär dator med Windows.
  2. Klicka på Standardprogram i det högra fältet.
  3. Sök efter den webbläsare du vill använda.
  4. Klicka på Ange som standard i uppmaningen ”Gör [webbläsare] till standardwebbläsare” högst upp i fönstret.
  5. Aktivera Norton-produkten.

Windows 10

1. Gå till Start > Inställningar > Appar på din stationära dator med Windows.
  2. I den vänstra rutan ska du klicka på Standardappar.
  3. Ange önskad standardwebbläsare under Webbläsare.
  4. Aktivera Norton-produkten.

Windows 8/7/Vista/XP

1. Öppna dialogrutan Kör genom att trycka på Windows-tangenten + R.
  2. Skriv följande text och tryck sedan på Enter:
    control
  3. Om fönstret User Account Control öppnas klickar du på Fortsätt.
  4. Välj Kategori i listrutan bredvid Visa efter i fönstret Kontrollpanelen.
  5. Klicka på Program i fönstret Kontrollpanelen.
  6. Klicka på Ange dina standardprogram under Standardprogram.
  7. Välj önskad webbläsare under Program i fönstret Ange dina standardprogram och klicka på Ange det här programmet som standardprogram.
  8. Klicka på OK.

Vad gör jag om detta inte fungerade?

Ladda ner och kör verktyget Norton Remove and Reinstall

Om Norton Family är installerat, ska det avinstalleras innan du kör verktyget Norton Remove and Reinstall.

Avinstallera Norton Family från enheten

1. Ladda ner verktyget Norton Remove and Reinstall.
    Spara filen på skrivbordet i Windows. I några webbläsare sparas filen automatiskt till en standardplats.
  2. Tryck på Ctrl+J för att öppna fönstret Nedladdningar i webbläsaren.
  3. Dubbelklicka på ikonen NRnR.
  4. Läs igenom licensavtalet och klicka på Godkänn.
  5. Klicka på Remove and Reinstall.
  6. Knappen Ta bort kan visas om du införskaffat Norton-produkten från din tjänsteleverantör.
  7. Klicka på Fortsätt eller Ta bort.
  8. Klicka på Starta om nu.
    När datorn har startats om följer du anvisningarna på skärmen för att återinstallera Norton-produkten.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v113839121