Lägg manuellt till spel i listan över optimerade spel

Game Optimizer1 är en patentskyddad teknik för datorer med flera centralprocessorkärnor. Den ger en uppslukande spelupplevelse genom att minska prestandaavbrott samtidigt som datorns säkerhet bibehålls. Genom att isolera icke-nödvändiga appar till en enda CPU-kärna kan resten av CPU:erna allokeras till spelet. Den kontrollerar den interna listan över kända spel för att identifiera spelprogram.1,2 Men om den inte har upptäckt ett specifikt spel automatiskt kan du lägga till spelet manuellt i listan Optimerade spel.

Dessutom kan du även ta bort spel från listan Optimerade spel om du inte vill att Norton-produkten ska förbättra prestandan för dessa spel.

När du tar bort ett specifikt spel från listan Optimerade spel är spelet inte längre optimerat och kan påverka din spelupplevelse för det spelet.

Lägg till ett spel i listan över optimerade spel

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

2. I det mittersta fältet i fönstret Mitt Norton klickar du på den upplysta ikonen.
  3. I Spelkontrollpanelen klickar du på Hantera optimering.

4. Klicka på Lägg till bredvid Optimerade spel i fönstret Game Optimizer.

5. Navigera och välj det spelprogram som du vill att Norton-produkten ska optimera.

Ta bort ett spel från listan över optimerade spel

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

2. I det mittersta fältet i fönstret Mitt Norton klickar du på den upplysta ikonen.
  3. I Spelkontrollpanelen klickar du på Hantera optimering.

4. I fönstret Game Optimizer, under Optimerade spel, inaktiverar du reglaget bredvid det spelprogram som du vill ta bort.

1 Game Optimizer är endast tillgänglig i Windows (exklusive Windows 11/10 i S-läge och Windows som körs på ARM-processor) med fyra eller fler kärnprocessorer.

2 Upptäcker automatiskt spel baserat på läget Helskärmsidentifiering med hög CPU-användning samt användning av en spelstartare, om användaren lägger till ett spel manuellt eller om det har upptäckts tidigare. De spelstartare vi för närvarande övervakar från och med april 2021 är: Bethesda, Blizzard, Epic, ID, Origin, Rockstar, Steam och Uplay.