Norton Secure VPN för mobila enheter

Behov av Norton Secure VPN

När du använder en osäker trådlös anslutning, kan din internetleverantör (ISP) och webbplatser se känslig information som din plats, chattar och e-postmeddelanden. Du är sårbar för webbrottslingar som försöker övervaka och stjäla din information. Norton Secure VPN skapar ett virtuellt privat nätverk (VPN) som krypterar dina känsliga data. På så sätt kan du använda offentliga nätverk, som internet, på ett säkert sätt.

Slå på eller stänga av Norton Secure VPN

Tryck på Slå på VPN för att slå på Norton Secure VPN. När VPN är på visar en cirkulär karta din virtuella plats. Tryck på Stäng av VPN för att stänga av Norton Secure VPN.

När du stänger av VPN exponeras din IP-adress och plats och gör din anslutning osäker.

Ändra din geografiska region i Norton Secure VPN

Norton Secure VPN väljer som standard automatiskt det optimala regionala datacentret utifrån din plats. Du kan manuellt ändra vald region i platsinställningarna.

Ändra region på Android eller iOS

1. Öppna Norton Secure VPN.

2. Tryck på ikonen för plats högst upp på skärmen.

3. På skärmen Regioner väljer du den geografiska regionen du önskar i listan.

Aktivera eller inaktivera Auto-Protect på Android eller iOS

Wi-Fi-säkerhet i Norton Secure VPN söker igenom trådlösa nätverk som enheten är ansluten till för att upptäcka vanliga nätverkshot så som man-in-the-middle-angrepp.

Aktivera eller inaktivera Wi-Fi-säkerhet

1. Öppna Norton Secure VPN.

2. Tryck på ikonen Wi-Fi-inställningar längst ner på skärmen.

3. Flytta reglaget Auto-Protect för att slå på VPN när du ansluter till ett osäkert eller komprometterat nätverk.

Aktivera eller inaktivera varningar på Android eller iOS

Norton Secure VPN varnar dig varje gång du ansluter till ett osäkert nätverk. Om du inte vill få meddelanden, kan du inaktivera varningarna via Nätverksskydd.

Aktivera eller inaktivera varningar

1. Öppna Norton Secure VPN.

2. Tryck på ikonen Wi-Fi-inställningar längst ner på skärmen.

3. Flytta reglaget Aktivera varningar för att aktivera eller inaktivera Aktivera varningar.

Reglaget för Aktivera varningar är grått när du är ansluten till ett säkert nätverk.

Blockera annonsspårning på Android eller iOS

Varje mobil enhet har en unik annons-ID som kan användas för att spåra din information som namn, adress och ålder. Annons-ID kan användas av apputvecklare för att skapa målinriktade annonser som är relevanta för dig. Annonsspårningsfunktionen i Norton Secure VPN skyddar dig och blockerar målinriktad annonsering.

Aktivera eller inaktivera Blockara annonsspårning på Android eller iOS

1. Öppna Norton Secure VPN.

2. Tryck på ikonen Annonsspårning längst ner på skärmen.

3. På skärmen Annonsspårning flyttar du reglaget Blockera annonsspårning för att aktivera eller inaktivera Annonsspårning.

Annonsspårningsblockeringen fungerar endast när det virtuella privata nätverket är aktiverat.

Aktivera Delad tunnel på Android

Delad tunnel-funktionen i Norton Secure VPN låter dig säkert styra och kryptera valfria appar genom att välja den trafik du vill utesluta från Secure VPN.

Aktivera delad tunnel på Android

1. Öppna Secure VPN.

2. Tryck på menyikonen högst upp till vänster på skärmen och tryck på Inställningar
  3. På skärmen Inställningar flyttar du reglaget för att aktivera Delad tunnel.

4. Tryck på Uteslut appar under delad tunnel för att exkludera en app.

5. På skärmen Uteslut appar ska du klicka på för att välja apparna som du vill utesluta från Secure VPN-traffiken.

Stäng av VPN och slå på det igen för att tillämpa ändringarna som gjorts för delad tunnel.

Avinstallera Norton Secure VPN

För Android

appskärmen ska du trycka och hålla ned ikonen Secure VPN och sedan flytta den till alternativet Avinstallera högst upp.

För iOS

1. På hemskärmen trycker du på och håller Norton Secure VPN-ikonen intryckt tills den vickar på sig.

2. Tryck för att ta bort den i det övre vänstra hörnet av appikonen.

3. Tryck på Ta bort för att bekräfta.

Avsluta din Norton-prenumeration

För prenumerationer som tecknats via ett köp i appar på Play Store eller App Store eller Microsoft Store

Om du vill avsluta din Norton-prenumeration ska du avinstallera Norton-appen från enheten och avbryta prenumerationen på Play Store eller App Store eller Microsoft Store.

Testversionen av Norton Secure VPN i Apple App Store eller Google Play Store kräver aktivering av en årsprenumeration via köp i appar. En avgift initieras i slutet av testperioden. Se till att du avbryter prenumerationen på testversionen av Norton Secure VPN före slutet av testperioden för att inte debiteras någon avgift.

Din prenumeration upphör inte automatiskt när du avinstallerar Norton-appen. Du måste avbryta prenumerationen via prenumerationsinställningarna i Play Store eller App Store eller Microsoft Store. Mer information finns i följande artiklar:

För prenumeration köpt hos en återförsäljare eller i Norton Online Store

Om du vill avsluta den automatiska förnyelsetjänsten för prenumerationen på Norton Secure VPN eller Norton Mobile Security eller Norton Security kan du läsa Inaktivera Nortons automatiska förnyelsetjänst.

Om du redan har debiterats och vill ha en återbetalning kan du läsa Begära återbetalning.

NortonLifeLock - Globalt sekretessmeddelande

Vi respekterar din integritet och arbetar för att skydda din personliga information. Se https://www.nortonlifelock.com/privacy/gps-english för mer information.

Video: Komma igång med Norton Secure VPN

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v131611646
Operativsystem: android,ios