Meddelande: ”Ogiltig produktnyckel”

Det här felet visas när produktnyckeln är felaktig eller om produktnyckeln är till en annan produkt och version.

Kontrollera att du har angett nyckeln korrekt

Ange din produktnyckel igen. Kontrollera att du skriver exakt rätt nyckel. Produktnyckeln är en kombination av alfabetiska och numeriska tecken. Den innehåller inga specialtecken.

Om du har köpt en paketerad produkt via internet eller hos en lokal återförsäljare så finns produktnyckeln på insidan av paketet eller tryckt på ett kort i paketet.

Felsök vanliga problem relaterade till produktnyckeln

”Din produktnyckel har annullerats och är inte längre giltig”

Den produktnyckel du angett har rapporterats som stulen. Norton har vidtagit åtgärder för att förhindra att den här nyckeln används. Mer information finns i Återkallad produktnyckel.

”Vi håller på att aktivera den här produktnyckeln.”

Aktiveringen av nyckeln pågår och tar ett tag. Försök igen senare.

”Produktnyckeln är inte längre giltig.”

Produktnyckeln du angav är inte längre giltig. Du måste köpa en ny nyckel för att skydda enheterna.

Produktnyckeln har stängts av.

Produktnyckeln du angav har stängts av. Du måste köpa en ny nyckel för att skydda enheterna.

Produktnyckeln har återbetalats och är inte längre giltig.

Produktnyckeln du angav har återbetalats och kan inte längre användas. Du måste köpa en ny nyckel för att skydda enheterna.

Om problemet kvarstår kan du prova följande lösningar,

Ladda ner och installera rätt produkt

Kontrollera att du har angett produktnyckel för rätt produkt. För att ladda ner och installera den senaste versionen av produkten som är registrerad på kontot, se Ladda ner och installera Norton Device Security.

Logga in på rätt Norton-konto

Om du har mer än ett konto verifierar du att den produktnyckel du angav är registrerad på det konto där du är inloggad.

Logga in på kontot och verifiera att produktnyckeln du angav är tillgänglig på sidan Min prenumeration.

Uppdatera till den senaste versionen av Norton-produkten

1. Gå till Norton Update Center.

2. Klicka på Uppdatera allt nu.

Om nedladdningen inte startar automatiskt kan du ladda ner programmet manuellt.

3. Följ anvisningarna på skärmen för att uppdatera till den senaste versionen av Norton-produkten. När den senaste versionen har installerats aktiverar du med produktnyckeln.

Norton Utilities Premium eller Norton Utilities Ultimate

1. Logga in på ditt konto.

2. Du hittar produktnyckeln på sidan Min prenumeration under Norton Utilities Premium eller Norton Utilities Ultimate.

Anteckna eller kopiera produktnyckeln.

3. Öppna Norton Utilities Premium eller Norton Utilities Ultimate.

4. Klicka på Aktivera nu.

5. Ange produktnyckeln för Norton Utilities Premium eller Norton Utilities Ultimate och klicka på Aktivera nu.

Om du ser några fel under aktiveringen är det troligt att produktnyckeln du har angett är felaktig eller för en annan produkt. Kontrollera om produktnyckeln är korrekt angiven och försök aktivera igen.

Vanliga misstag när du anger produktnyckel

• Mellanslag i produktnyckeln ger upphov till ett fel.

• Se till att du anger licensinformation för den specifika produkt du använder. Licensinformation för en Norton-produkt är inte utbytbar mot en annan produkt.

Du kan till exempel inte använda produktnyckeln för din Norton Device Security-produkt för att aktivera Norton Utilities Premium eller Norton Utilities Ultimate. Du hittar produktnyckeln för Norton Utilities Premium eller Norton Utilities Ultimate på sidan Min prenumeration på dittkonto.

• Om du fortfarande ser ett meddelande där det står att licensieringsinformationen är felaktig eller ogiltig ska du kontrollera att du har skrivit in licensinformationen exakt så som den visas.

Vissa tecken (som siffran 0 och bokstaven O) kan se mycket lika ut. Prova att dubbelkolla följande: bokstäverna O, l (gement l), I (versalt I) samt siffrorna 0 (noll) och 1 (ett).

Om du fortfarande kan se meddelanden om ogiltig licensinformation ska du kontakta Kundtjänst och support.

Kontakta oss

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: kb20090504170737EN
Operativsystem: Mac;Windows