Tillåt eller blockera ett program som försöker ansluta till Mac-datorn

Läs Lösa problem med upprepade varningar för Universal Control från Norton-produkten på Mac om du får upprepade varningar för Universal Control-funktionen.

När ett program eller en tjänst försöker ansluta till datorn via internet meddelar Norton dig och uppmanar dig att tillåta eller blockera programmet eller tjänsten.

• Om anslutningsbegäran kommer från ett känt program eller en känd tjänst som du tror är säker kan du tillåta anslutningen.

• Om du inte är säker på källan till anslutningsbegäran klickar du på Detaljer i meddelanderutan för att se anslutningsinformationen. Sedan kan du välja att tillåta eller blockera anslutningsbegäran.

Tillåt eller blockera program som försöker ansluta till Mac-datorn

1. Om du vill hantera liknande anslutningsbegäran från samma källa framöver väljer du något av följande i listrutan i varningsfönstret:

• Fråga alltid om den här anslutningen

En varning visas varje gång en anslutning görs till eller från programmet. Du kan tillåta eller blockera anslutningen.

• Använd alltid den här åtgärden för ""

Tillåt eller blockera anslutningar till eller från värden baserat på den behörigheter som du uppger nu.

• Använd alltid den här åtgärden för ""

Tillåt eller blockera alla anslutningar till eller från det här programmet baserat på den behörighet som du uppger nu.

2. Gör något av följande när du har valt det alternativ som krävs:

• Tillåt

Tillåter programmet att skicka eller ta emot data från värden.

• Blockera

Blockera programmet från att skicka eller ta emot data från värden.

3. Markera kryssrutan Använd alltid den här åtgärden för alla anslutningar till för att konfigurera aktuella inställningar för åtkomst när programmet ansluter till samma värd i framtiden.