Meddelande: ”Osäkert nätverk upptäckt” visas när du kör en Smart Scan

Det här meddelandet visas när Smart Scan upptäcker att Wi-Fi-nätverket enheten är ansluten till inte är säkert.

Norton-produkten med säkerhet för digitala enheter har en funktion för att meddela dig hur säkert Wi-Fi-nätverket är. Så fort din enhet ansluter till ett Wi-Fi-nätverk, kontrollerar Norton-produkten automatiskt dess krypteringsnivå och meddelar dig om det är osäkert.

Osäkra nätverk och relaterade risker

De flesta offentliga WiFi-nätverk använder ”WEP” med öppen autentisering som är osäkert. Denna kryptering har många säkerhetsfel som kan leda till att personlig information, som nätverkstrafik, syns.

Hemmanätverket kan också flaggas som osäkert om krypteringstypen är inställd som ”WEP”. För ökad säkerhet rekommenderar vi att du väljer ”WPA2” som krypteringstyp för nätverket, vilket är den säkraste tillgängliga krypteringstypen.

Ett osäkrat nätverk kan utsätta dig för man in the middle-angrepp (MITM-angrepp), SSL Strip-angrepp, innehållsmanipuleringsangrepp, ARP-förfalskningsangrepp och DNS-förfalskningsangrepp.

Säkerhetstips

Om du tvivlar kan du se till att din anslutning uppfyller alla följande villkor.

• Se till att webbplatsen du försöker få tillgång till börjar med ”https” och inte ”http”.

• Använd inte några allmänna Wi-Fi-anslutningar utan ett lösenord.

• Klicka inte på någon länk till en webbplats som tas emot från ett mejl, använd alltid webbläsarens adressfält för att komma åt webbplatser.

• Använd aldrig en allmän WiFi-anslutning utan ett virtuellt privat nätverk (VPN), t.ex. Norton Secure VPN.

• Eftersom många av dessa attacker främst använder sig av malware för att utföra angrepp, måste du se till att din prenumeration är aktuell.

Vi rekommenderar att du gör något av följande:

• Klicka på Slå på VPN om du redan har VPN inkluderat i prenumerationen.

Norton skapar ett virtuellt privat nätverk (VPN) som krypterar känsliga data och låter dig använda den trådlösa anslutningen på ett säkert sätt.

• Klicka på Lämna nätverk och anslut till ett annat nätverk om VPN inte är inkluderat i prenumerationen.

Vi rekommenderar att du uppgraderar till en prenumeration som inkluderar Norton Secure VPN som hjälper till att hålla dig säker på Wi-Fi-nätverk. Du kan hitta Norton Secure VPN på Norton.com. Om du har fått Norton-produkten från en tjänsteleverantör så kontaktar du vederbörande för alternativ.

Norton Secure VPN är i nuläget inte tillgängligt i Indien på grund av statliga bestämmelser som kräver loggning och lagring av användardata. Du kan dock fortfarande använda det när du reser utanför Indien.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v20220106160203730