Gäller för: Android,Mac,Windows,iOS
En kombinationslista är en samling användarnamn/e-postadresser och lösenord som cyberbrottslingar har sammanställt med uppgifter från olika dataintrång. När dina inloggningsuppgifter hittas på darknet som en del av en sådan lista får du ett meddelande. I den här artikeln får du veta hur du visar det exponerade lösenordet och vilka åtgärder du kan vidta för att säkra dina konton.
Det exponerade lösenordet i darknet-meddelandet har delvis maskerats av säkerhetsskäl. Följ stegen nedan för att fullt avmaskera lösenordet.
Klicka på länken i notifikationen.
Du får en verifieringskod för den exponerade e-postadressen som visas i meddelandet.
Kontrollera skräppostmapparna efter ett e-postmeddelande från no-reply@myidentity.norton.com om du inte får en verifieringskod.
Det kan ske en fördröjning, så kontrollera dina mappar igen om 5 minuter eller kom tillbaka igen senare. Om du fortfarande inte har fått koden ska du kontakta din internetleverantör för att lösa problemet.
Skicka inte flera förfrågningar eftersom det kan förvärra situationen.
Ange koden som du fick för att se lösenordet.
När vi har verifierat att e-postadressen som listats tillhör dig, kommer ditt lösenord att avmaskeras och visas.
Tänk på att lösenordet kanske inte är ditt senaste utan ett du har använt tidigare.
För att skydda din information bör du uppdatera de webbplatser där du använde det här lösenordet med ett nytt, unikt och starkt lösenord.
Ändra det exponerade lösenordet på alla webbplatser där du kan ha använt det
Välj ett unikt starkt lösenord på alla webbplatser där du kan ha använt det. Vi rekommenderar att inte använda samma lösenord varje gång
Granska dina kreditupplysningar och titta efter nya varningar gällande kreditförfrågningar eller misstänkt aktivitet. Överväg att frysa din kreditfil
Ställ in tvåfaktorsautentisering när det finns tillgängligt för webbplatsen.
Om du har fått en andra avisering för samma e-postadress och redan har verifierat den, kommer du att se ett delvis maskerat lösenord med en ögonikon bredvid.
Du måste klicka på ögonikonen för att visa det helt avslöjade lösenordet.
När meddelandet har arkiverats kommer du inte längre att se lösenordet.
Var den här artikeln till hjälp?