Norton fortsätter att skydda Windows XP när Microsofts support upphör

Microsoft har officiellt meddelat att inte längre stödsfrån och med 8 april 2014. Dina Norton-produkter kommer dock att fortsätta stödja Windows XP under en överskådlig framtid.

Säkerhetsprogramvaran i Norton-klienten får inte längre de nya produktuppdateringarna som kunder med stödda versioner av Windows (Windows 10, Windows 8 och Windows 7) får. Däremot kommer ditt Norton säkerhetsprogram att med LiveUpdate fortsätta ta emot de senaste malware-definitionerna, sårbarhetsuppdateringarna och kompabilitetskorrigeringarna. Webbläsartillägget Identity Safe stöds inte längre i Windows XP. För mer information, se Norton-underhållsläge för Windows XP och Windows Vista.

Du bör dock tänka på att en viktig aspekt av att skydda datorn, förutom att ha aktuella säkerhetsprodukter, är att uppdatera den med de senaste versionerna av Service Pack och korrigeringar för operativsystemet.

Som Microsoft meddelade kommer de inte längre att publicera korrigeringar för Windows XP. Datorer som använder det här operativsystemet kan bli mål för webbrottslingar, särskilt om nya sårbarheter upptäcks. Windows XP kan vara mottagligt för virus och risker som senare versioner av Windows är immuna mot, beroende på de aktuella hotens beskaffenhet. Därför rekommenderar vi dig starkt att så snart som möjligt uppgradera din Windows XP-dator till ett operativsystem som stöds.

1 Källa: https://support.microsoft.com/en-us/help/14223/windows-xp-end-of-support

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v95977279
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 18/05/2020