Sekretessrisker flaggade av Norton Mobile Security

Funktionen Apprådgivare i Norton Mobile Security skyddar din enhet genom att varna för installerade appar som uppvisar ett störande beteende och utgör en potentiell bristande sekretess. Den söker igenom din enhet genom att utföra en molnbaserad omdömessökning, och klassificerar apparna som Bristande sekretess eller Säkra appar.

Baserat på Apprådgivarens rapport kan du välja om du vill lita på eller avinstallera de appar som klassificeras som bristande sekretess.

Apprådgivaren söker efter följande beteenden hos apparna:

• Samlar in SMS- eller textmeddelanden : Det är troligt att den här appen samlar in och skickar meddelanden från din enhet. Förutom sekretessrisken kan det medföra ytterligare avgifter för ditt data- eller mobilabonnemang när denna information skickas via nätverket eller som ett SMS.

• Samlar in information om samtalslogg : Den här appen samlar troligen in och skickar information om de samtal du ringer och tar emot, t ex datum, varaktighet och telefonnummer. Förutom sekretessrisken kan det medföra ytterligare avgifter för ditt dataabonnemang när denna information skickas via nätverket eller som ett SMS.

• Samlar in kamerabilder : Den här appen samlar troligen in och skickar bilder från din enhet. Förutom sekretessrisken kan det medföra ytterligare avgifter för ditt dataabonnemang när denna information skickas via nätverket eller som ett SMS.

• Samlar in information om kontakter : Det är troligt att den här appen samlar in och skickar information från din adressbok. Förutom sekretessrisken kan det medföra ytterligare avgifter för ditt dataabonnemang när denna information skickas via nätverket eller som ett SMS.

• Visar reklam i appen : När du använder den här appen kanske du blir störd av reklam som banderoller, popupfönster och annan grafik. De här typerna av reklam är vanliga och finns i många gratisappar.

• Samlar in enhetens telefonnummer : Det är troligt att den här appen samlar in och skickar ditt telefonnummer från din enhet. Förutom sekretessrisken kan det medföra ytterligare avgifter för ditt dataabonnemang när denna information skickas via nätverket eller som ett SMS.

• Samlar in information om SIM-kortet : Det är troligt att den här appen samlar in och skickar information från ditt SIM-kort, t ex PIN-koder, samtalshistorik och information från din adressbok. Denna information kan även identifiera din enhet och användas för att svartlista den från dess mobila nätverk. Förutom sekretessrisken kan det medföra ytterligare avgifter för ditt dataabonnemang när denna information skickas via nätverket eller som ett SMS.

• Samlar in personlig kontoinformation : Det är troligt att den här appen samlar in och skickar personliga kontouppgifter, som användarnamn och lösenord för konton som är synkroniserade med din mobila enhet. Förutom sekretessrisken kan det medföra ytterligare avgifter för ditt dataabonnemang när denna information skickas via nätverket eller som ett SMS.

• Uppmanar dig att installera andra appar : När du använder den här appen blir du uppmanad att installera andra appar på din enhet. Oroa dig inte - apparna kan inte installeras utan ditt tillstånd, men uppmaningarna kan vara störande.

• Uppdaterar sig själv med nya funktioner : Den här appen uppdaterar sig själv automatiskt med nya funktioner utan att begära ditt tillstånd. Uppdateringarna är inte alltid skadliga och kan ingå i appens normala funktioner.

• Visar reklam i meddelandefältet : Den här appen lägger in reklam i ditt meddelandefält i Android. Detta kan belamra fältet så att du inte ser viktiga meddelanden om t ex missade samtal.

• Lägger till ikoner på enhetens skärm : Den här appen skapar reklamikoner på din enhets startskärm, såsom en genväg till en webbannons. Själva ikonen kan också vara en annons.

• Ändrar webbläsarens bokmärken : Den här appen lägger till, tar bort eller ändrar bokmärkena i din mobila webbläsare, och lägger troligen till länkar till webbplatser med reklam i din bokmärkesmeny.

• Spelar upp ljudreklam när nummer har angetts : Den här appen kan störa dina telefonsamtal genom att spela upp ljudreklam i stället för ringsignalen när du har slagit numret till en kontakt.

• Visar reklam i SMS-inkorgen : Den här appen skickar textreklam till din SMS-inkorg. Du får troligen inget meddelande om att reklammeddelandena finns där, men de kan belamra din inkorg och göra det svårare att hitta dina andra SMS.

• Ändrar webbläsarens hemsida : När du använder den här appen ändras din mobila webbläsares hemsida.

• Skickar ett SMS när du klickar på reklam : När du interagerar med en annons skickar den här appen SMS utan ditt medgivande till en extern part eller tjänst, via ditt dataabonnemang. Du märker av ökade kostnader samt avgifter för externa tjänster och prenumerationer som du inte har beställt.

• Samlar in inspelade ljudklipp : Det är troligt att den här appen samlar in och skickar inspelade ljudklipp från din enhet. Förutom sekretessrisken kan det medföra ytterligare avgifter för ditt dataabonnemang när denna information skickas via nätverket eller som ett SMS.

• Samlar in info om kalenderhändelse : Det är troligt att den här appen samlar in och skickar information om dina kalenderhändelser från din telefon. Förutom sekretessrisken kan det medföra ytterligare avgifter för ditt dataabonnemang när denna information skickas via nätverket eller som ett SMS.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v89916744
Operativsystem: Windows, Mac OS X
Senast ändrat: 03/06/2019