Brandväggsregler: kommunikation

Internetkommunikation använder olika protokoll och portar. Du kan specificera typ av protokoll och portar som villkor i en allmän regel.

Välj protokoll för den här regeln. De tillgängliga alternativen är:

TCP

Regeln gäller för TCP-kommunikation (Transmission Control Protocol).

UDP

Regeln gäller för UDP-kommunikation (User Datagram Protocol).

TCP och UDP

Regeln gäller för både TCP- och UDP-kommunikation.

ICMP

Regeln gäller för ICMP-kommunikation (Internet Control Message Protocol).

Alternativet är endast tillgängligt när du lägger till en trafikregel, ändrar den eller ändrar en programregel som hanterar ICMP-trafik.

ICMPv6

Regeln gäller för ICMP-kommunikation (Internet Control Message Protocol för Internet Protocol version 6).

Alternativet är endast tillgängligt när du lägger till en trafikregel, ändrar den eller ändrar en programregel som hanterar ICMPv6-trafik.

Alla

Regeln gäller alla protokoll som stöds.

När du väljer detta alternativ, kan du inte ange kommunikationstyper eller portar som gäller för regeln.

Vid UDP-kommunikation analyseras bara det första datagrammet. Om regeln ska tillämpas vidtas samma åtgärd för alla efterföljande UDP-datagram som går i någon av riktningarna mellan samma slutpunkter.

Välj portar för den här regeln. De tillgängliga alternativen är:

Alla kommunikationstyper (alla portar, lokala och fjärrkontrollerade)

Regeln gäller för all kommunikation som använder någon av portarna.

Nedan visas endast kommunikation som matchar alla typer och portar

Regeln gäller för portarna i listan. Du kan lägga till portar i listan eller ta bort portar från den.

Du kan ange portarna genom att välja bland portarna i listan eller genom att lägga till specifika portar eller portintervall. Om du väljer ICMP-eller ICMv6-protokoll måste du ange kommandona. Välj i så fall ett kommando från listan över kända kommandon eller lägg till specifika kommandon eller kommandointervall.

När du väljer detta alternativ blir alternativet Lägg till aktivt. Med det här alternativet anger du en port eller ett kommando. Använd Ta bort för att ta bort valfri post ur listan.

Använda guiden Lägg till regel

Om brandväggsregler

Lägga till regler för nätverkstrafik och programregler

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v7762398_N360_N360SOS_6_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 15/02/2011