Inaktivera en dator

Du bör inaktivera en borttappad eller stulen dator om den innehåller viktig information. Ingen kan använda en inaktiverad dator förrän det rätta användarlösenordet anges.

Alternativet Inaktivera enhet är endast tillgängligt för datorer som har Intel Anti-Theft-kretsuppsättningen.

Det här avancerade alternativet har följande fördelar:

• När du inaktiverar datorn stängs den av, så att informationen på den är skyddad.

• Ingen kan radera informationen på datorn.

Det här alternativet har följande nackdelar:

• Du kan inte spåra datorns position.

Du kan endast se den sista positionen som registrerades innan du inaktiverade datorn.

• Du kan inte visa aktuella bilder av den som har datorn.

Du kan endast visa de tio senaste bilderna som togs innan enheten inaktiverades.

Du kan inte spåra datorns position eller ta bilder med datorn om du inaktiverar den.

Så här inaktiverar du datorn

1. Öppna webbläsaren och gå till följande webbadress: http://antitheft.norton.com.

2. Klicka på Logga in här på Norton Anti-Theft-sidan.

3. I fönstret som öppnas loggar du in med dina inloggningsuppgifter för Norton-kontot.

4. Klicka på datorns namn i det vänstra fältet under Mina enheter.

5. Klicka på Lås enhet på sidan som öppnas.

6. Välj Inaktivera enhet på sidan Lås enhet.

7. Klicka på Lås enhet.

Om Norton Anti-Theft-webbplatsen

Låsa en enhet

Låsa upp en inaktiverad dator

< Tillbaka

The solution made it easy for me to handle my issue.

Strongly disagree
Strongly agree

This is not my issue.