Det går inte att ansluta till internet från ett webbaktiverat program

Dessa steg avser den aktuella versionen av Norton-produkter. Om du har en äldre version, eller om du inte vet vilken produktversion du har, kan du gå till Norton Update Center.

STEG 1

Ändra Programregler för brandvägg

1. Starta Norton.

2. Klicka på Inställningar.

3. I fönstret Inställningar, klicka på Brandvägg.

4. Bläddra igenom listan i kolumnen Program på fliken Programkontroll tills du hittar den körbara filen för det program du inte kan använda.

5. Gör något av följande:

• När du har hittat den körbara programfilen ändrar du Åtkomst till Tillåt och går till rad 15.

• Om du inte hittar en post för den körbara filen klickar du på Lägg till.

6. Bläddra fram till och markera den körbara filen för det program du vill konfigurera och klicka på OK.

7. Välj Manuell konfiguration i listrutan och klicka på OK.

8. Välj Tillåt och klicka på Nästa i fönstret Lägg till regel.

9. Välj Anslutningar till och från andra datorer och klicka sedan på Nästa.

10. Välj Alla datorer och klicka sedan på Nästa.

11. Om du vill tillämpa regeln på alla portar, väljer du Alla kommunikationstyper (alla portar, lokala och fjärrkontrollerade) och klickar på Nästa.

12. Välj Skapa en loggpost i säkerhetshistoriken och klicka på Nästa.

13. Ange en beskrivning för regeln och klicka på Nästa.

14. Kontrollera informationen om regeln. Om den är korrekt klickar du på Slutför.

15. Klicka på Tillämpa i fönstret Brandvägg och sedan på Stäng.

Om problemet kvarstår går du till steg 2.

STEG 2

Ändra pålitlighetsnivå för nätverksdatorn

1. Starta Norton.

2. Klicka på Inställningar.

3. I fönstret Inställningar, klicka på Brandvägg.

4. Klicka på Konfigurera bredvid Network Trust på fliken Allmänna inställningar under Nätverksinställningar.

5. Klicka på nätverksdatorns namn i den karta över nätverkssäkerhet som du vill ändra pålitlighetsnivå för.

6. Välj Full Trust i listrutan under Pålitlighetsnivå.

7. Klicka på Verkställ och sedan på OK.

8. Klicka på Stäng.

Om problemet fortfarande kvarstår går du till steg 3.

STEG 3

Avinstallera den säkerhetsprodukt som inte kommer från Symantec

Detta kan hända på grund av konflikt med installerade säkerhetsprodukter på datorn som inte kommer från Symantec. Om du inte har någon säkerhetsprodukt från en annan tillverkare kan du hoppa över det här steget.

Du kan också läsa programmets dokumentation eller kontakta dess tillverkare för att få anvisningar om hur du tar bort ett säkerhetsprogram som inte kommer från Symantec.

1. Öppna dialogrutan Kör genom att trycka på Windows -tangenten + R.

2. Skriv följande text och tryck sedan på Enter:

appwiz.cpl

3. I listan över installerade program markerar du först den aktuella säkerhetsprodukten (som inte kommer från Symantec) och klickar sedan på Avinstallera eller Ta bort.

4. Följ anvisningarna på skärmen.

5. Starta om datorn när avinstallationen är klar.

Vad gör jag om det inte fungerade?

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v74038782_EndUserProfile_sv_se
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 09/11/2018