Supportpolicy

Support tillhandahålls för alla Norton-produkter vars supporttid inte har tagit slut. Du hittar en lista över Produktserier som stöds nedan. Du kan behöva uppdatera till den senaste versionen av produkten i samband med supportprocessen.

Du kan få support för Norton AntiVirus Basic och kostnadsfria Norton-produkter via direkthjälpen och i Norton Community-forumet.

Support på betalda produkter, samt svar på frågor om köp och fakturering, förmedlas med följande metoder:

• Artiklar i direkthjälpen

• Community-forum

• Chatt

• Telefon

Uppgradera till en Norton-produkt med obegränsad, kostnadsfri support via telefon och chatt om du har Norton AntiVirus Basic och vill ha direktsupport.

Tillgängliga alternativ för direktkontakt kan variera mellan regioner och språk.

Tillgänglighet för förnyelse av prenumeration

• Vanligtvis kan kunderna förnya sin prenumeration innan den aktuella prenumerationsperioden upphör för att undvika avbrott av skyddet. Mer information om automatisk förnyelse finns i Hjälp om Nortons automatiska förnyelsetjänst.

Kunder som har en aktuell betalprenumeration på Norton 360, Norton Internet Security, Norton AntiVirus och liknande säkerhetsprodukter är berättigade att uppdatera till den senaste versionen. Du kan ta reda på om du är berättigad genom att gå till Norton Update Center.

Produktserier som stöds

• Följande produktserier och varianter stöds för närvarande enligt Norton-supportpolicyn.

Säkerhet

• Norton Security

Inkluderar Starter, Deluxe och Norton Security Premium för en enhet och två enheter och Premium

• Norton 360

• Norton Internet Security

• Norton AntiVirus

• Norton AntiVirus Basic

• Norton Anti-Theft

• Norton Mobile Security

• Norton Small Business

• Norton Security Suite

• Norton Business Suite - Norton Internet Security Online

Verktyg, säkerhetskopiering och delning

• Norton Utilities

• Norton Online Backup

• Norton Family

Norton-appar

• Norton ConnectSafe

• Norton Snap

• Norton Connect

• Norton Identity Safe

• Norton Halt

• Norton Studio

Norton Secure Login

• Norton Secure Login används vid användarautentisering för Norton-tjänster och Nortons webbplatser. Tjänsten Norton Secure Login är också tillgänglig för andra organisationer som vill kontrollera åtkomsten till sina webbplatser.

Om du har problem att logga in på din Norton-produkt eller Norton-tjänst kan du få hjälp från Norton-supporten. När Norton Secure Login används för användarautentisering på webbplatser som inte tillhör Norton, är det dock de organisationer som äger dessa webbplatser som ansvarar för att hjälpa kunderna, inte Norton-supporten.

Supportresurser

• Norton-supportwebbplatsen har du tillgång till direkthjälpen, artiklar i kunskapsdatabasen samt de kontaktalternativ som finns. Du kan också komma åt Norton-supporten direkt från produkten.

I Norton Community-forumen kan du få hjälp från avancerade användare.

Gå till Norton Update Center och kontrollera att du har den senaste versionen av produkten.

Symantec förbehåller sig rätten att ändra sin supportpolicy när som helst utan föregående meddelande.