Så här använder du säkerhetskopiering och återställning i Norton 360 Online

Översikt

• Med en säkerhetskopia kan du återställa viktig information om katastrofen skulle slå till. Med Norton 360 Online kan du smidigt säkerhetskopiera dina filer till alla media som Windows känner igen som en lagringsenhet. Du kan säkerhetskopiera till externa hårddiskar, nätverkslagringsmappar, cd-, dvd- och blu-ray-skivor, iPod-spelare, flash-enheter, kameror, smartphonemobiler och många andra lagringsenheter. Med Norton 360 Online blir det enkelt att säkerhetskopiera foton med kära minnen, favoritlåtar, värdefulla ekonomiska dokument och viktig information. Med schemaläggning av säkerhetskopiering kan du anpassa dina säkerhetskopior för olika filtyper, vilket är praktiskt när det ofta dyker upp nya.

Utnyttja möjligheten att göra en säkerhetskopiering manuellt. Att konfigurera och ha åtkomst till säkerhetskopior på olika datorer är till stor hjälp. Du kan röra dig fritt mellan arbetet och hemmet utan att behöva bära med dig kopior av viktiga data. Med hjälp av unika säkerhetskopior kan du konfigurera olika profiler för att säkerhetskopiera olika data.

Du kan utföra följande åtgärder med säkerhetskopieringsmodulen:

• Konfigurera unika säkerhetskopior

• Visa filinformation för varje säkerhetskopia

• Välja den lagringsplats bland flera som passar dina behov bäst

• Återställa flera eller enstaka filer från en tidigare säkerhetskopia

Funktioner

• Skapa och hantera enkelt säkerhetskopior enligt principen vad, var och när:

Du kan konfigurera en rad uppgifter när du ställer in säkerhetskopian. Med den här modulen kan du välja vilka filer, mappar och dokument som är viktiga och behöver säkerhetskopieras. Med ett brett urval lagringsalternativ för säkerhetskopior, som interna diskpartitioner, cd/dvd-skivor och externa enheter, så kan du själv välja var du vill att dina data ska säkerhetskopieras. Som standard är en säkerhetskopia som kallas standardkopia tillgänglig när du startar en säkerhetskopiering. Du kan skapa flera säkerhetskopior utifrån dina behov. Ett lättkonfigurerat användargränssnitt hjälper dig att schemalägga säkerhetskopiering varje vecka, varje månad, eller rent av konfigurera ett anpassat schema.

• Säkerhetskopiera specifika filtyper:

Visar de olika filtyper som kan säkerhetskopieras. När Norton 360 Online utför säkerhetskopiering så genomsöks först datorns permanenta hårddisk efter filer som ska säkerhetskopieras, och sedan sorteras dessa i kategorier. Sedan säkerhetskopieras filerna som ingår i dessa kategorier. När du väljer en filtyp öppnas ett fönster med kryssrutor i olika noder i ett träd, där du kan aktivera och inaktivera delar av trädet. Det här alternativet gör det enklare att lägga till och ta bort filer för säkerhetskopieringen. Du kan ändra vilka filer du väljer efter behov. Listan visar också antalet filer som ska säkerhetskopieras. Utifrån filernas totala storlek kan du ändra urvalet med hänsyn till det tillgängliga lagringsutrymmet för säkerhetskopian. Här kan du också lägga till filer och mappar som inte återfinns bland de filtyper som visas.

• Stöder många olika lagringsenheter:

Med Norton 360 Online kan du välja mellan ett stort antal lagringsplatser för att skydda dina data. Du kan välja att säkerhetskopiera data till en lokal disk, flyttbara media, optiska media eller till en nätverksenhet.

Du kan välja mellan följande lagringsplatser:

• Lokala hårddiskar - Du kan använda det här alternativet för att säkerhetskopiera dina filer till lokala hårddiskar. Med det här alternativet säkerhetskopieras dina filer till en särskild mapp på datorns C-enhet som heter N360_Backup. Säkerhetskopiering till C-enheten går mycket snabbt och smidigt och begränsas av det lediga utrymmet på din hårddisk. Lagringsutrymmet för denna mappade enhet beror på din hårddiskkapacitet, eftersom filerna lagras på din lokala hårddisk.

• Externa hårddiskar - Du kan säkerhetskopiera till externa hårddiskar, nätverkslagringsmappar, cd-, dvd- och Blu-ray-skivor, iPod-spelare, flash-enheter, kameror, smartphonemobiler och många andra lagringsenheter.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v73086157_EndUserProfile_sv_se
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 12/02/2016