Så här använder du Norton Bootable Recovery Tool

Översikt

• Norton Bootable Recovery Tool är ett återställningsverktyg som är tillgängligt utan kostnad för befintliga kunder med Norton AntiVirus, Norton Internet Security eller Norton 360. Du kan använda det här verktyget i nödsituationer för att återställa datorn så att den fungerar normalt igen. Med Norton Bootable Recovery Tool (NBRT) kan du söka efter och åtgärda hot om du får problem med att installera Norton-produkter på grund av virussmitta i din dator. Norton Bootable Recovery Tool kan också användas för att utföra en virussökning i Windows Preinstallation Environment. Tack vare guidens mångsidighet kan du bränna återställningsverktyget på en dvd-skiva, skapa en ISO-avbildning eller kopiera det till en USB-enhet.

Funktioner

• Reparera smittade systemfiler som inte går att ta bort i Windows-miljön:

Installationen av din Norton-säkerhetsprodukt misslyckas eftersom systemet är svårt smittat av crimeware. I det här läget kommer Norton Bootable Recovery Tool till din räddning och gör det möjligt att starta datorn från en dvd-skiva eller ett USB-minne, så att du kan ta bort de hot som orsakar problemet.

• Reparera virussmittor som gör att installationen av Norton-produkter misslyckas:

Norton Bootable Recovery Tool hjälper dig att lösa de mest mardrömslika datorproblem, som när crimeware sätter sig så djupt i datorns operativsystem att det krävs specialverktyg för att avlägsna den.

Med Norton Bootable Recovery Tool kan du göra följande:

• Skapa anpassade räddningsmedia (dvd/USB) innan ditt system smittas

• Återställa datorn till normal funktion när den smittas så allvarligt att den inte går att starta.

• Stöd för USB-minnen:

Med Norton Bootable Recovery-guiden kan du även skapa ett startbart verktyg på en USB-enhet. Du kan också uppdatera virusdefinitionerna för Norton Bootable Recovery Tool på USB-minnet. När du försöker installera verktyget på en USB-enhet så raderas all information som finns på den. En förutsättning för att verktyget ska gå att använda från ett USB-minne är att startsekvensen anges till USB-enheten från datorns BIOS-inställningar.

• Stöd för ISO-filer för att köra verktyget från en virtuell dator:

Du kan skapa en ISO-fil som en anpassad variant av Norton Bootable Recovery Tool. Den här ISO-filen kan kopieras till en dvd-skiva och användas som återställningsskiva på vilken dator som helst. Du kan också använda den här ISO-filen för att peka på valfri virtuell dator som en virtuell dvd-skiva. I verktyget finns en standarduppsättning med nätverks- och lagringsdrivrutiner. Du kan lägga till fler drivrutiner genom att klicka på Lägg till drivrutiner. Om du inte vill lägga till fler drivrutiner i ditt anpassade Norton Bootable Recovery Tool skapar du verktyget med standardinställningarna.

Tack!

Tack för att du använder Norton Support.

< Tillbaka

Denna lösning gjorde det enkelt för mig att hantera mitt problem.

Ja Nej

Hjälp oss att förbättra denna lösning.

Tack för att du hjälper oss att bli bättre.

Vad vill du göra nu?

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v72380776_EndUserProfile_sv_se
Operativsystem: Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP
Senast ändrat: 13/10/2014