Redigera identitetskort

Med hjälp av funktionen Redigera identitetskort kan du hantera all din personliga information på ett och samma ställe. Med personlig information avses exempelvis namn, födelsedata, e-postadresser och bankkortsuppgifter.

Du kan använda den information som du lagrar på korten för att göra följande:

• Fylla i formulär.

• Ange känslig information utan att du behöver skriva in den medan du är uppkopplad.

Att du kan fylla i uppgifter utan att behöva skriva in dem med tangentbordet gör att du med Identity Safe är skyddad mot att tangentloggningsprogram kommer åt dina personuppgifter.

På en del webbplatser finns formulär med fält där du ska fylla i kreditkortsuppgifter och annan personlig information. Du kan automatiskt fylla i de kort du har skapat med alternativet Inloggningsassistenten på menyn Öppet valv i Nortons verktygsfält. Du kan välja ett kort i listrutan som visas när du väljer alternativet Inloggningsassistenten om du vill fylla i formulären automatiskt.

Du kan lägga till, visa, redigera och duplicera detaljerna för alla kort du har skapat. Du kan också ta bort ett kort om det inte längre behövs.

Välj mellan följande alternativ:

Lägga till kort

Här kan du skapa ett nytt Identity Safe-kort.

Du kan även ge kortet ett eget namn. Om du ger kortet något namn får det ett automatiskt.

Lås upp

Här kan du låsa upp ett kort som är lösenordsskyddat.

Identity Safe ger dig extra säker lagring för ditt kort. Du kan inte redigera, duplicera, ta bort eller granska summeringen på ett kort om du inte anger ett lösenord.

Det här alternativet finns endast om du markerade alternativet Lösenordsskydda när du skapade ett nytt Identity Safe-kort. När du klickar på Lås upp öppnas fönstret Bekräfta lösenord för Identity Safe. Du måste ange Identity Safe-lösenordet för det valv som du är inloggad i för tillfället för att kunna se dina kortuppgifter.

Redigera kort

Om du vill redigera det kort som är markerat.

Du kan markera något av korten på vänster sida i fönstret Identitetskort.

Använd uppåt- och nedåtpilarna för att bläddra i listan över kort som du har skapat.

Duplicera kort

Här kan du duplicera de uppgifter som finns på ett kort.

Du kan bläddra i listan över alla kort och välja det kort som du vill duplicera.

Identity Safe namnger automatiskt det nya kortet som New Card följt av nästa tillgängliga siffra. Om t.ex. det sista kortet som du skapade var New Card 4, kommer Identity Safe att namnge det duplicerade kortet som New Card 5.

Du kan även ge kortet ett eget namn.

Ta bort kort

Här kan du ta bort ett kort.

Kortet tas bort permanent bort från din kortlista.

När du befinner dig på en webbplats som innehåller formulär kan du via menyraden Behöver hjälp under Norton-verktygsfältet använda dina identitetskort. Du kan välja önskat kort i listan över kort som du har sparat. Du kan även klicka på Inloggningsassistenten och välja det kort som du vill använda för att fylla i formuläret på webbplatsen.

Du kan även kopiera och redigera de obligatoriska fälten i det valda kortet i fönstret Inloggningsassistenten. Viktig information som lösenord, kreditkortsnummer och födelsedatum döljs som standard. Du måste välja alternativet Visa om du vill visa och kopiera informationen.

Symantec rekommenderar att du rensar de data som kopieras från korten genom att välja alternativet Rensa Urklipp.

Lägga till wallet

Om Wallet

Om webbsökningsinställningar

Om säkerhetsinställningar

Tack!

Tack för att du använder Norton Support.

< Tillbaka

Denna lösning gjorde det enkelt för mig att hantera mitt problem.

Ja Nej

Hjälp oss att förbättra denna lösning.

Tack för att du hjälper oss att bli bättre.

Vad vill du göra nu?

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v71682528_identity_safe_standalone_1_sv_se
Operativsystem: Windows 8,Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 08/08/2013