Om Norton Safe Web

Med Norton Safe Web kan du surfa, söka och handla säkrare på Internet. Med Norton Safe Web kan du kontrollera om en webbplats är skadlig eller inte redan innan du öppnar webbplatsen. Norton Safe Web undersöker webbplatserna du besöker och upptäcker virus, spionprogram, skadliga program och andra säkerhetshot som finns på webbplatsen. Utifrån analysen får du sedan säkerhetsomdömen om alla webbplatser.

Du kan även se communitybedömningar och användarrecensioner av webbplatserna du besöker.

Norton Safe Web kan användas med webbläsarna Internet Explorer, Firefox och Chrome.

Du kan se status för alla webbplatser genom att klicka på Fullständig rapport i popupfönstret Norton webbplatssäkerhet.

För alla webbplatser som du vill veta säkerhetsstatusen för kan Norton Safe Web göra följande:

• se Nortons bedömning

• se communitybedömningen

• lägga in dina egna recensioner

• se användarnas recensioner

• se en lista över nyckelord som taggats till webbplatsen

• se hotinformation och allmän information om webbplatsen.

När du söker på Internet med någon av sökmotorerna Google, Yahoo eller Bing visas webbplatsbedömningsikoner bredvid alla sökresultat. När du flyttar muspekaren över Norton-ikonen visas ett popup-fönster med information om webbplatsen, samt om det är säkert att handla där. I popupfönstret visas kortfattad information om säkerheten på webbplatsen. Med Norton Safe Web får du även en detaljerad rapport om säkerheten på webbplatser du besöker.

Klicka på ikonen bredvid sökresultaten eller på alternativet Fullständig rapport i popupfönstret Norton webbplatssäkerhet om du vill se den detaljerade rapporten. Rapporten visas på Norton Safe Webs webbplats.

Norton Safe Web tillhandahåller följande säkerhetsstatus för webbplatser när du surfar på Internet:

Norton Secured

Norton Secured-ikonen visas bredvid sökresultaten.

Symantec har analyserat den här sidan och fastställt att webbplatsen är godkänd av VeriSign och säker att besöka.

Webbplatsen är säker

En grön bockmarkeringsikon visas intill sökresultatet.

När du besöker en webbplats med detta status kan du se en liknande statusikon i Norton-verktygsfältet. Webbplatsen har analyserats av Norton Safe Web och betraktas som säker att besöka.

Webbplatsen har inte testats

En ikon i form av ett grått frågetecken visas intill sökresultatet.

Nortons verktygsfält visar en grön sköldikon när du besöker den här webbplatsen. Webbplatsen har analyserats av Norton Safe Web men det finns inte tillräckligt med information om den. Eftersom Symantec inte har testat den här webbplatsen rekommenderas du att inte besöka den.

Webbplatsen är inte säker

En ikon i form av ett rött kryss (x) visas intill sökresultatet.

När du besöker en webbplats med detta status kan du se en liknande statusikon i Norton-verktygsfältet. Norton Safe Web har analyserat webbplatsen och bedömt att den inte är säker att besöka. Det kan hända att skadliga program installeras på din dator från den här webbplatsen.

Obs!

En ikon i form av ett gult utropstecken visas intill sökresultatet.

När du besöker en webbplats med detta status kan du se en liknande statusikon i Norton-verktygsfältet. Norton Safe Web har analyserat den här webbplatsen och kommit fram till att den innehåller hot som klassificerats som Olägenhetsfaktorer. Dessa olägenhetsfaktorer är inte skadliga men de kan installera oönskade program på datorn utan ditt medgivande.

Förutom information om webbplatsens säkerhet får du följande säkerhetsinformation om webbutiker i Norton Safe Web:

Säker

Webbplatsen har analyserats av Norton Safe Web och bedömts som säker att handla på.

Okänd

Norton Safe Web har inte tillräckligt med information om webbplatsen för att bedöma om det är säkert att handla från den.

Riskfyllt

Webbplatsen har analyserats av Norton Safe Web och bedömts som osäker att handla på.

Symantec rekommenderar att du inte besöker denna sida. Eventuellt säljs förfalskade varor här utan korrekta indikationer.

Begränsat

Norton Safe Web har analyserat den här webbplatsen och har för lite information om den för att bedöma om det är säkert att handla från den.

Informationen räcker inte för att garantera att den här webbplatsen är en säker webbutik.

När du besöker en webbplats som har en osäker status blockeras den av Norton Safe Web. Om du ändå vill besöka webbplatsen kan du göra det genom att klicka på Fortsätt till webbplatsen ändå som visas på den blockerade sidan.

Om Norton-verktygsfältet

Åtkomst till Identity Safe-inställningarna från Norton-verktygsfältet

Söka på nätet med Norton Safe Search

Om skydd mot nätfiske

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v71133105_identity_safe_standalone_1_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 30/07/2012