Söka på webben med Norton Safe Search

Norton Safe Search är endast tillgängligt i Windows.

Med Norton Safe Search gör du säkrare sökningar på internet. Verktyget använder Ask.com för att generera sökresultaten och ge ett Nortonvärde för vart och ett av sökresultaten.

Med Norton Safe Search får du en ny smart funktion där sökning sker samtidigt som du skriver. Olika sökförslag visas när du skriver in de första bokstäverna av ett ord.

Norton Safe Search har också följande funktioner:

Platsfilter

När du gör en sökning på nätet med Norton Safe Search analyseras säkerhetsnivåerna för de webbplatser som visas bland sökresultaten.

Du kan filtrera bort osäkra webbplatser från sökresultaten genom att välja antingen alternativet Genomsökt och säker eller Norton Secured. Om du inte vill filtrera bort sökresultaten klickar du på Inga filter. Som standard filtreras inte sökresultaten.

Radera sökhistorik

I Norton Safe Search kan du ta bort alla uppgifter om dina sökningar från Ask.com-servern. Funktionen Privacy Safeguard i Norton Safe Search tar bort information, exempelvis din IP-adress och ditt användar-ID och sessions-ID från Ask.com-servern.

Funktionen Norton Safe Search är enbart tillgänglig för vissa länder, däribland Australien, Belgien, Brasilien, Kanada, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Nederländerna, Norge, Spanien, Sverige, Schweiz, USA och Storbritannien. Funktionen Privacy Safeguard finns endast i USA, Storbritannien och Kanada.

Du kan använda Norton Safe Search även om du stänger av Norton Password Manager-funktionerna.

Norton Safe Search fungerar endast med webbläsarna Internet Explorer, Firefox och Chrome.

Så här söker du på webben med Norton Safe Search

1. Öppna webbläsaren.

2. Skriv in sökordet i rutan Norton Safe Search i Nortons verktygsfält

3. Gör något av följande:

• Klicka på Safe Search.

• Välj ett sökförslag som överensstämmer med söksträngen i popup-fönstret som öppnas.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v71133104_identity_safe_standalone_1_sv_se
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 02/08/2018