Ta bort FBI Moneypak/Interpol/Mandiant/Cyber Security-viruset från datorn

Det här är en typ av hot som kallas utpressningsprogram. De visar meddelanden om att du måste skicka pengar för att låsa upp datorn. Utpressningsprogram begränsar åtkomsten till datorn och begär att du ska betala en lösensumma till skaparen av hotet för att kunna använda datorn igen. Användaren uppmanas att skicka pengar via MoneyPak eller uKash, beroende på vilken region det rör sig om.

Dessa hot försöker lura dig att skicka pengar genom att få dig att tro att du inte längre kan använda datorn.

Ta bort de här hoten från datorn på följande sätt:

STEG 1

Starta datorn i felsäkert läge med nätverk

1. Starta om datorn.

2. Så fort datorn startar trycker du flera gånger på F8 -tangenten tills startmenyn visas.

3. Använd piltangenterna för att välja Felsäkert läge med nätverk på menyn Avancerade startalternativ.

4. Tryck på Enter.

STEG 2

Ladda ner och kör Norton Power Eraser

1. Ladda ner Norton Power Eraser.

Ladda ner nu

2. Klicka på Spara.

3. Välj att spara filen på skrivbordet och klicka sedan på Spara.

4. Kör Norton Power Eraser genom att dubbelklicka på filen NPE.exe.

Om fönstret User Account Control visas klickar du på Ja eller Fortsätt.

5. Läs igenom licensavtalet och klicka på Godkänn.

6. Klicka på ikonen Sök efter risker i Norton Power Eraser -fönstret.

7. Norton Power Eraser utför som standard en rootkitsökning vilken kräver att systemet startas om. Klicka på Starta om när du uppmanas att starta om datorn. Om du inte vill utföra rootkitsökningen går du till Inställningar och avmarkerar alternativet Inkludera rootkitsökning (kräver omstart av datorn).

8. Kontrollera att du startar datorn i felsäkert läge med nätverk igen när den startas om.

9. Följ anvisningarna på skärmen för att köra sökningen.

10. När du korrigerar hoten som Norton Power Eraser upptäcker, startar du datorn i normalt läge.

STEG 3

Återställa webbläsarinställningar

• Återställ webbläsarinställningarna om webbläsaren är låst på grund av hotet.

När du har följt anvisningarna kör du en fullständig systemsökning i Norton-produkten för att kontrollera att det inte längre finns några hotvarningar.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v71075396_EndUserProfile_sv_se
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 21/06/2017