Funktioner i Norton 360

Dessa funktioner finns i den aktuella versionen av Norton 360. Om du har en äldre version, eller om du inte vet vilken produktversion du har, kan du gå till Norton Update Center.

Norton 360 kombinerar Proactive Threat Protection, automatisk säkerhetskopiering och finjusteringsverktyg för datorn i en heltäckande lösning som hjälper till att skydda dig mot hot, förhindrar att dina filer går förlorade och optimerar datorns prestanda.

Huvudfunktioner och fördelar

• Alltid aktuell produktversion: Norton skickar automatiskt viktiga produkt- och funktionsuppdateringar under året. Den senaste versionen installeras utan att du behöver göra något.

• Hotborttagningslagret: Ger skydd mot virus, spionprogram, malware och andra angrepp på internet. Hjälper dig undvika osäkra webbplatser och misstänkta nedladdningar.

• Scam Insight: Granskar omdömet för en webbplats och indikerar om det är säkert att ange personlig information, så att du kan vara säker på att den inte stjäls av webbrottslingar.

Huvudfunktioner

• Proactive Exploit Protection (PEP) - skyddar Windows-enheter från s.k. zero-day-angrepp som försöker utnyttja oupptäckta och ej åtgärdade luckor (eller sårbarheter) i Windows-program eller i själva operativsystemet.

• Emulatorn kör och analyserar okända och misstänkta filer i en isolerad och skyddad virtuell miljö för att kontrollera deras beteende innan de kan köras i användarens enhet.

• Med molnbaserade kontroller i Norton-kontot kan du reparera, uppdatera, förnya och installera Norton 360 via internet med några få klick. Här samlas ditt Norton Protection för andra enheter, till exempel Mac®-datorer, smartphones och surfplattor på en och samma plats.

• Skyddet med nätverksförsvarslager stoppar internethoten innan de når datorn.

• Resurskrävande uppgifter kan schemaläggas så att de utförs när du inte använder datorn.

• Norton Insight riktar endast in sig på filer som är riskzonen. Det innebär att du inte behöva genomsöka datorn lika ofta och att det går snabbare när du väl gör det.

• Nortons skyddssystem tillhandahåller flera patenterade skyddslager som identifierar och eliminerar hot snabbare och noggrannare än andra typer av teknik.

• Med webbaserad åtkomst till säkerhetskopior kan du ladda ner och dela foton, videor och andra filer som du har säkerhetskopierat på nätet, när som helst och var som helst via molnet.

• Datoroptimering åtgärdar vanliga datorproblem, frigör minne, tar bort onödiga filer och rensar hårddisken.

• Norton System Insight visar hur filer och program påverkar datorns prestanda, vilket hjälper dig att hålla datorn i toppform.

• Automatisk säkerhetskopiering säkerhetskopierar endast dina foton, din musik och andra viktiga filer när du inte använder datorn, så att du inte störs och inte behöver komma ihåg att göra det.

• Den smarta tvåvägsbrandväggen förhindrar att webbrottslingar genomför hackerangrepp på din dator och stjäl din personliga information - och du slipper ständiga frågor om vilka åtgärder som ska vidtas.

• Norton Identity Safe ger ett ännu bättre skydd mot identitetsstöld när du handlar, uträttar bankärenden, surfar och spelar på internet. Du kan logga in på webbplatser med ett enda klick och fylla i webbformulär automatiskt, vilket förhindrar webbrottslingar från att stjäla informationen medan du skriver.1

• Föräldrakontrollsfunktionen ger dig tillgång till Norton Family via Norton 360.

• I tyst läge sker inga uppdateringar och inga varningar visas. Det är perfekt när du vill spela eller titta på film i fred.

• Norton Download Intelligence 2.0 hjälper dig att avgöra om en nedladdad fil eller ett nedladdat program kan skada datorn innan du kör eller installerar den/det.

• File Insight ger dig detaljerad information om filerna i din dator, bland annat filens källa (webbplatsens URL) och om den är pålitlig.

• Söker i e-post och snabbmeddelandeprogram efter misstänkta länkar, bilagor och andra knep som webbrottslingar använder sig av för att stjäla din identitet och dina surt förvärvade pengar.

• Sårbarhetsskyddet täpper till säkerhetsluckor i operativsystemet, program, webbläsare och insticksprogram för webbläsare.

• SONAR-beteendeskydd övervakar misstänkt beteende på datorn för att snabbt kunna upptäcka angrepp, crimeware och andra hot.

• Norton Bootable Recovery Tool kan skapa en dvd eller ett USB-minne som du kan använda för att återställa din dator om den blivit infekterad. Du kan använda den om din dator blivit så infekterad att den inte fungerar ordentligt eller till och med inte startar.

• I månadsrapporten kan du läsa om Nortons aktiviteter under den gångna månaden.

• AntiSpam skyddar mot skräppost (oönskade, farliga och bedrägliga e-postmeddelanden) med hjälp av samma teknik som används av storföretag.

• Norton Safe Web ger dig ett aktivt skydd på internet genom att varna dig för och blockera osäkra och vilseledande webbplatser direkt i sökresultaten.

• Starthanteraren bidrar till att förkorta datorns starttid.

• Bandwidth Management 2.0 justerar automatiskt användningsuppdateringar för Norton-data när du ansluter till 3G-nätverk så att de inte förbrukar din månatliga datamängd eller leder till extra avgifter.

• Skyddet mot nätfiske (s k phishing) blockerar vilseledande webbplatser som skapas av nätbedragare för att stjäla dina pengar, dina lösenord och din identitet.

• Webbläsarskyddet skyddar dig proaktivt genom att leta efter och blockera internethot som din webbläsare hämtar, så att hoten kan stoppas innan de orsakar någon skada.

• Energisparinställningarna maximerar batteritiden på din bärbara dator genom att stänga av obehövliga aktiviteter tills du ansluter den.

• Du får dessutom kostnadsfri teknisk support via telefon, e-post och chatt.

1 Norton Identity Safe-support för Microsoft Edge-webbläsaren finns för närvarande endast på engelska

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v70057459_EndUserProfile_sv_se
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 11/04/2017