Självstudier för Norton Power Eraser

Visste du detta?

Många prenumerationsplaner tillåter att du inkluderar flera enheter i ditt Norton-skydd utan extra kostnad.

» Lär dig mer

Norton Power Eraser är ett program som tar bort hot från din dator. Det kan laddas ner gratis. Programmet kan användas även om du redan har en Symantec-produkt eller någon annan säkerhetsprodukt på datorn. Om du inte kan starta datorn i normalläge kan du köra programmet i felsäkert läge. Norton Power Eraser är enkelt att ladda ner och söker snabbt igenom din dator på jakt efter de mest aggressiva datorvirusen. Du behöver inte installera det här programmet.

Verktyget Norton Power Eraser är endast kompatibelt med datorer som har Microsoft Windows-operativsystem. Det fungerar inte med datorer som kör Mac OS X.

Norton Power Eraser använder aggressiva metoder för att upptäcka hot, och det kan hända att legitima program markeras för borttagning. Du bör därför noga gå igenom sidan med sökresultat innan du tar bort några filer.

Så här kör du Norton Power Eraser

1. Ladda ner Norton Power Eraser.

2. Klicka på Spara.

3. Välj att spara filen på skrivbordet och klicka sedan på Spara.

4. Dubbelklicka på filen NPE.exe för att köra Norton Power Eraser.

5. Läs igenom licensavtalet och klicka på Acceptera.

Norton Power Eraser söker efter och laddar ner den nya versionen (om det finns någon).

Så här kör du en sökning

1. Klicka på ikonen Sök efter risker i Norton Power Eraser -fönstret.

2. Norton Power Eraser utför som standard en rootkitsökning vilken kräver att systemet startas om. Klicka på Starta om när du uppmanas att starta om datorn.

Om du inte vill utföra rootkitsökningen går du till Inställningar och avmarkerar alternativet Inkludera rootkitsökning (kräver omstart av datorn).

3. Vänta tills sökningen är klar.

Så här åtgärdar du riskerna

1. När Norton Power Eraser har slutfört sökningen visas sökresultatet. De poster som Norton Power Eraser anser vara risker får statusen Skadlig och den rekommenderade åtgärden är Ta bort eller Reparera. De poster som kräver närmare granskning har statusen Okänd.

2. Gör något av följande, beroende på situationen:

• Om meddelandet Inga risker hittades visas så hittade Norton Power Eraser inga risker på din dator. Klicka på OK för att avsluta programmet.

• Om det finns filer med statusen Skadlig så markeras automatiskt kryssrutan Ta bort under Åtgärd. Du rekommenderas att ta bort dessa filer. Om kryssrutan Reparera under Åtgärd är markerad så repareras dessa filer efter omstarten.

• Om du ser filer med statusen Okänd så klickar du på molnikonen bredvid var och en av dem. Filen skickas då till en Symantec-server och söks igenom med traditionella motorer för signaturbaserad upptäckt.

• Om molnsökningens resultat ger statusen Skadlig för någon fil klickar du på kryssrutan Ta bort.

• Om molnsökningens resultat är Okänd ska du inte klicka på kryssrutan Ta bort. Filen kanske inte är ett hot och behöver analyseras ytterligare.

3. Kontrollera att kryssrutan Skapa en systemåterställningspunkt innan du fortsätter med korrigeringen (rekommenderas) är markerad.

4. Klicka på Korrigera nu.

5. Om du ombeds att starta om datorn för att slutföra borttagningen klickar du på Starta om nu.

6. Klicka på Klar när risken har tagits bort.

Du kan även göra följande med Norton Power Eraser:

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v69675421_EndUserProfile_sv_se
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 30/11/2017