Om inställningar för identitetsskydd

Identitetstjuvar använder ofta vilseledande webbplatser för att försöka lura dig att avslöja privat information. Dessa platser kan vara förtäckta webbutiker eller webbplatser för ekonomiska transaktioner. Norton 360 Online hjälper till att skydda mot identitetsstöld genom att verifiera webbplatserna du besöker.

Med Skydd mot nätfiske, Norton Safe Web och Identity Safe kan du surfa och utföra transaktioner på Internet på ett säkert sätt.

När du installerar Norton 360 Online läggs Nortons verktygsfält till i Internet Explorer, Chrome och Firefox. Norton 360 Online skyddar webbläsarna Internet Explorer, Chrome och Firefox när du aktiverar alternativet Safe Surfing.

Skydd mot nätfiske ger dig följande information om de webbsidor som du besöker:

• Om det är säkert att uppge konfidentiell information

• Om webbsidan är känd för att vara vilseledande

• Om webbsidan är godkänd av Symantec

• Om webbsidan är känd för att tillhöra en misstänkt webbplats

• Om webbsidan är känd för att vara vilseledande.

Med Norton Safe Web får du veta om en webbplats är skadlig innan du besöker den. Du kan söka säkrare på Internet genom att webbplatsbedömningsikoner visas intill varje sökresultat.

När du startar Norton Safe Web kan du se följande webbplatsbedömningsikoner intill sökresultaten:

Norton Secured-ikonen

Visar att webbplatsen är godkänd av VeriSign.

Grönt OK

Indikerar att webbplatsen är säker att besöka

Rött krysstecken (x)

Indikerar att webbplatsen kanske försöker installera skadliga program på datorn och att den är osäker att besöka

Gult utropstecken

Indikerar att webbplatsen kan att ge irriterande resultat

Grått frågetecken

Indikerar att Norton Safe Web inte har analyserat webbplatsen och att det inte finns tillräckligt med information

Funktionen Identity Safe i Norton 360 Online låter dig spara och skydda dina inloggningar. Funktionen aktiveras dock inte förrän du sparar ett Identity Safe-lösenord och loggar in på Identity Safe. Lösenordet skyddar dig genom att obehörig åtkomst till dina data i Identity Safe begränsas.

Du kan ställa in Identity Safe i följande områden på Norton 360 Online:

• Avsnittet Identity Safe under alternativet Identitetsskydd i fönstret Inställningar

• Avsnittet Identitetsskydd i huvudfönstret i Norton 360 Online

Identity Safe erbjuder följande funktioner för en säker transaktionsupplevelse på nätet:

Funktioner i Identity Safe

Funktion

Beskrivning

Råd

Redigera inloggningar

Låter dig hantera inloggningsinformationen

Den här informationen innefattar sådant som inloggningsuppgifter till e-post och Internetbank.

När du sparat all din inloggningsinformation i Identity Safe kan du göra följande:

• Enkelt spåra alla dina inloggningar

• Snabbstarta webbplatsens inloggningssida

Redigera kort

Låter dig hantera din personliga information på ett och samma ställe

Du kan använda den information som du lagrar på korten för att göra följande:

• Fylla i formulär automatiskt

• Mata in känslig information utan att du behöver skriva in den medan du är uppkopplad

På detta sätt skyddar Identity Safe dig från tangentloggningsprogram som stjäl och missbrukar din identitet.

Redigera anteckningar

Låter dig spara och hantera känslig information

I Redigera anteckningar kan du lägga in information som personnummer, körkortsnummer, försäkringsnummer och annan viktig information.

Det kan vara svårt att hantera olika identitetsnummer. I Redigera anteckningar lagras all din känsliga information på ett mycket säkert sätt och du kan lätt komma åt den när du är uppkopplad.

Om Identity Safe

Om Norton 360 Online-inställningar

Göra egna inställningar i Norton 360 Online

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v6958587_N360_N360SOS_6_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 01/11/2011