Om att hålla datorn säker

Norton 360 Online skyddar automatiskt datorn när du har installerat det, och uppdateras automatiskt med jämna mellanrum så att skyddet bibehålls. Du kan emellertid öka säkerheten för datorn ytterligare genom att lära dig hur du undviker hot mot daton och dina data.

Så här skyddar du dig mot e-posthot:

• Öppna endast e-postbilagor som kommer från pålitliga källor och som du vet med dig att du ska få.

• Radera oönskade meddelanden utan att öppna dem.

• Svara inte på e-post som du misstänker är skräppost. Ta bort den.

• Var försiktig med e-postmeddelanden som ber om konfidentiell information och bekräfta äktheten på begäran innan du svarar.

Så här skyddar du dig mot nätfiske:

• När du besöker en webbplats, skriv in adressen direkt i webbläsaren istället för att klicka på en länk.

• Lämna endast personuppgifter på tillförlitliga webbplatser. Exempel är webbplatser vars adress börjar på "https" i webbadressen eller på platser som har en låsikon i nedre delen av webbläsarfönstret.

• Lämna inte ut personliga uppgifter om du får en oombedd begäran om information.

Så här undviker du virus, maskar och trojaner:

• Överför endast filer från välkända och pålitliga källor till datorn.

• Skicka inte eller ta emot filer via direktmeddelandeanslutningar.

• Stäng snabbmeddelandeprogrammet om någon på din kontaktlista skickar konstiga meddelanden, filer eller webblänkar.

Så här kan du undvika spionprogram:

• Godkänn inte misstänkta felmeddelanden i din webbläsare.

• Var misstänksam mot "gratiserbjudanden" -- spionprogram kan ofta följa med.

• Läs noggrant slutanvändaravtalet för de program du installerar. Installera inte ett program om andra program installeras som en del av det önskade programmet.

Om Norton 360 Online-status

Om Norton 360 Online-ikonen

Om hantering av virusangrepp

Om huvudfönstret i Norton 360 Online

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v6958244_N360_N360SOS_6_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 27/10/2011