Typer av risker

En risk är något som antingen kan skada datorn och informationen på den, eller som kan användas för att stjäla filer. Norton 360 Online skyddar ditt system från många olika risker.

Virus delas in i flera kategorier:

Skadliga program

Dessa program har avsiktligt utformats för att orsaka skador på datorn. De inkluderar hot såsom virus, maskar och trojaner. Skadliga program kallas ibland malware.

Spionprogram

Dessa program döljer sig på datorn. De övervakar vad du gör eller söker efter information som sparats i datorn och skickar denna information tillbaka till den som skapade det.

Sårbarheter

Dessa risker består av programfel i legitima program som kan utnyttjas antingen för att orsaka skada, blockera data eller stjäla information. Sårbarheter utnyttjas vanligtvis via nätverksanslutningar.

Typer av virus

Typer av hot

Åtgärder om en säkerhetsrisk hittas

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v6958024_N360_N360SOS_6_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 27/10/2011