Skapa ett Norton Identity Safe-molnvalv

Molnvalvet erbjuder ett enkelt och säkert sätt att komma åt personlig information från hela världen. Du kan skapa ett molnvalv från Norton Internet Security, Norton 360 eller Norton Identity Safe-klienten och spara dina Identity Safe-data. De Identity Safe-data som du sparar i molnvalvet är kopplade till ditt Norton-konto. Du kan komma åt dina Identity Safe-data via Norton Identity Safe-klienten eller -webbplatsen, eller Norton-produkter som har stöd för Identity Safe.

Symantec lagrar inte ditt lösenord för valvet. Det är bara du som känner till det. Det innebär att ingen, inte ens Symantec, kan komma åt dina data i valvet. Om du skulle glömma bort lösenordet till valvet så kan Symantec inte återställa eller hämta lösenordet åt dig. Det går bara att radera ditt nuvarande valv och skapa ett nytt valv. Vi använder lösenordet för ditt Norton-konto för att verifiera förfrågan att radera ditt valv. Om du har säkerhetskopierat dina Identity Safe-data kan du importera data när du skapar ett nytt valv. Det går att aktivera funktionen Automatisk säkerhetskopiering för att skapa säkerhetskopior av ditt valv automatiskt.

Du kan endast skapa ett molnvalv för varje Norton-konto. I Mac kan du inte importera eller exportera dina valvdata.

Så här skara du ett molnvalv i Norton Identity Safe-klienten i Windows eller Mac

1. Gör något av följande:

• Klicka på Norton Identity Safe -ikonen på ditt skrivbord eller i aktivitetsfältet i Windows.

• På en Mac går du till Program -mappen för att starta Norton Identity Safe.

2. Ange din e-postadress i fönstret Logga in eller skapa konto och klicka sedan på Nästa.

Om du inte har något Norton-konto omdirigeras du automatiskt av Identity Safe till fönstret Skapa ditt Norton Account för att skapa ett nytt konto.

3. Ange lösenordet till ditt Norton-konto i fönstret Logga in och klicka sedan på Logga in.

4. I fönstret Skapa valv: valvlösenord skriver du ett valvlösenord som matchar de riktlinjer som omnämns och klickar på Nästa.

5. I fönstret Skapa valv: bekräfta lösenordet skriver du lösenordet igen för att bekräfta och klickar på Nästa.

6. I fönstret Skapa valv: lösenordsledtråd skriver du en lösenordsledtråd och klickar på Nästa.

Det går inte att återställa lösenordet till valvet så det är viktigt att använda en lösenordsledtråd som hjälper dig att komma ihåg ditt lösenord.

7. I fönstret Konfigurationen är klar! gör något av följande:

• Om du inte har någon data att importera, klicka på Avsluta.

• Om du har exporterat valvdata eller en CSV-fil tidigare, klicka på Importera så att uppgifterna kommer in i det nya valvet.

Alternativet Import/Export finns endast tillgängligt i Windows.

Så här skapar du ett molnvalv i Norton Identity Safe-appen i Android eller iOS

1. Gå till startskärmen eller programskärmen och tryck på ikonen Norton Identity Safe.

2. Ange e-postadressen och lösenordet till ditt Norton-konto i fönstret Logga in.

3. Tryck på Logga in och följ anvisningarna på skärmen.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v64621170_identity_safe_standalone_1_sv_se
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 26/10/2015