Rapportera en felaktig utvärdering av en webbplats

Vid sällsynta tillfällen kan det hända att skyddet mot nätfiske gör en felaktig utvärdering av en webbplats. Det kan till exempel hända att du går in på en webbplats där du brukar handla regelbundet och skyddet mot nätfiske säger att webbplatsen är skadlig. Det kan också vara så att du besöker en webbplats där du misstänker att nätfiske förekommer, utan att skyddet mot nätfiske upptäcker något misstänkt. I båda fallen kan du rapportera webbplatsen till Symantec för vidare utvärdering.

Webbplatsen som du vill rapportera till Symantec för vidare utvärdering måste vara öppen i webbläsaren.

Så här rapporterar du webbplatser som felaktigt bedömts som misstänkta:

1. Öppna webbläsaren och gå till den webbplats som verkar misstänkt.

2. Klicka på Rapportera webbplats på menyn Norton som finns på Norton-verktygsfältet.

3. I dialogrutan som öppnas kontrollerar du att det är rätt webbadress och klickar på Skicka.

4. Klicka på Stäng i dialogrutan för bekräftelse.

Så här rapporterar du webbplatser som felaktigt bedömts som säkra:

1. Öppna webbläsaren och gå till den webbplats som du anser vara säker.

2. Klicka på Rapportera webbplats på menyn Norton som finns på Norton-verktygsfältet.

3. I dialogrutan som öppnas kontrollerar du att det är rätt webbadress och klickar på Skicka.

4. Klicka på Stäng i dialogrutan för bekräftelse.

Om skydd mot nätfiske

Dölja och visa Norton-verktygsfältet