VeriSign Secure

Det är ett standardmässigt säkerhetskrav för e-handel och webbplatser med onlinetransaktioner att ha SSL-certifikat (Secure Sockets Layer) installerade. Webbplatser som är certifierade som säkra av VeriSign visar VeriSign Secured Seal. När du klickar på VeriSign Secured Seal, kan du visa en VeriSign-genererad verifieringssida som innehåller information om URL-detaljer, organisation, prenumerationens status och SSL-certifikatsdetaljer.

Du kan se VeriSign SSL-certifikatet för denna webbplats här:

Visa certifikat

Säkra anslutningar använder certifikat för att identifiera en webbplats och för att kryptera din anslutning. Krypteringen skyddar anslutningen från hackare och bedragare. Om en webbplats behöver samla in känslig information eller genomföra transaktioner på nätet är ett SSL-certifikat ett obligatoriskt krav.

För att se om du har en säker anslutning till en webbplats kan du göra följande:

• Kontrollera om webbplatsadressen börjar med HTTPS

• Kontrollera om det finns en låsikon i webbläsarens adressfält

• Se SSL-certifikatet för webbplatsen.

• Kontrollera om VeriSign Secured Seal visas på webbsidan

Om certifikatet bara visar adressen till webbplatsen kontrollerar du att det är den adress som du ville besöka. Nätfiskewebbplatser och falska webbplatser använder ofta liknande namn på webbplatser för att lura ovetande användare att tro att de besöker tillförlitliga platser.

När du klickar på lås ikonen på adressfältet och väljer Visa certifikat, kan du granska följande detaljer i SSL-certifikatet:

Certifikatinformation

Verifiera SSL-certifikatinformationen.

Utfärdad till

Kontrollera namnet på den webbplats som certifikatet utfärdats till.

Certifikatet bör vara utfärdat till identiysafe.norton.com.

Utfärdat av

Kontrollera att utfärdaren av SSL-certifikat är VeriSign, Inc.

Giltigt från

Verifiera prenumerationsstatus för VeriSign SSL-certifikatet.

För att visa certifikatinformationen i Internet Explorer

1. Klicka på lock ikonen som visas längst upp till höger i adressfältet.

2. Klicka på Visa certifikat i den meny som visas.

3. Du kan se certifikatinformationen i fliken Allmänt i fönstret Certifikatgranskare.

För att granska certifikat från Chrome

1. Klicka på lock ikonen som visas längst upp till vänster i adressfältet.

2. Klicka på Certifikatinformation i den meny som visas.

3. Du kan se certifikatinformationen i fliken Allmänt i fönstret Certifikatgranskare.

För att granska certifikat från Firefox

1. Klicka på lock ikonen som visas längst upp till vänster i adressfältet.

2. Klicka på Mer information i den meny som visas.

3. Klicka på Visa certifikat i fönstret som visas.

4. Du kan se certifikatinformationen i fliken Allmänt i fönstret Certifikatgranskare.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v63592900_identity_safe_standalone_1_sv_se
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 02/08/2018