Installera en optisk drivrutin för säkerhetskopiering

Med Norton 360 Online kan du lagra säkerhetskopior på flera olika platser. Du kan välja en annan plats om säkerhetskopieringen måste ändras, eller om du vill lagra dina säkerhetskopior på flera olika platser som en ytterligare säkerhetsåtgärd.

Om du vill säkerhetskopiera viktiga filer och data till en cd- eller dvd-enhet så måste du konfigurera den optiska säkerhetskopieringsenheten på datorn. Med den optiska säkerhetskopieringsenheten kan du läsa eller skriva data på optiska skivor.

Du uppmanas att konfigurera den optiska säkerhetskopieringsenheten på datorn första gången du väljer en cd- eller dvd-enhet som plats för en säkerhetskopia. Installera den optiska drivrutinen.

Under installationen ska du sätta i och ta ur skivor när du ombeds göra det. Du kan därför inte välja automatisk schemalagd säkerhetskopiering när du säkerhetskopierar till cd-, dvd-, eller Blu-ray-skivor första gången. När säkerhetskopieringen har slutförts kan du klicka på Visa detaljer i fönstret Säkerhetskopiering om du vill visa den senaste säkerhetskopieringens status.

Så här installerar du en optisk drivrutin för säkerhetskopiering

1. Klicka på Säkerhetskopiering i huvudfönstret i Norton 360 Online och sedan på Hantera säkerhetskopior.

2. Välj alternativet Cd- eller dvd-enhet på fliken Var och klicka sedan på Säkerhetskopiera.

3. Klicka på OK i dialogrutan som visas.

4. Sätt i en tom cd- eller dvd-skiva i cd-rom-enheten när du ombeds göra det och klicka på OK.

Du kan se en förloppsindikator för säkerhetskopieringen i fönstret Säkerhetskopiering.

5. Klicka på Stäng när säkerhetskopieringen är klar.

Välja varifrån filer ska återställas

Välja en plats för säkerhetskopian

Återställa filer

Om lösningar på problem som kan uppstå vid säkerhetskopiering

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v63196394_N360_N360SOS_6_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 28/10/2011