Ovanliga protokoll

När två datorer är anslutna till varandra och utbyter information används vanliga kommunikationsprotokoll som TCP/IP, DHCP, DNS och HTTP. I vissa fall kan kommunikation ske med ett mer ovanligt protokoll. Skadliga program kan använda ovanliga protokoll för att angripa din dator. Vi rekommenderar att du aktiverar ovanliga protokoll. När ovanliga protokoll är aktiverade kan den smarta brandväggen hantera datorns kommunikation.

Fönstret Ovanliga protokoll visar en lista över ovanliga protokoll. Den smarta brandväggen skyddar datortrafik som använder något av dessa protokoll. Alla ovanliga protokoll är aktiverade som standard. Om du inaktiverar något protokoll i listan kommer brandväggen inte att tillåta datortrafik som använder det protokollet.

Datorn kan bete sig underligt om du avaktiverar något av de ovanliga protokollen. Avaktivera inga ovanliga protokoll utan att ha pratat med kundsupporten (eller för att svara på ett felmeddelanden med sådana anvisningar).

Följande alternativ finns för alla ovanliga protokoll:

Protokollnummer

Anger protokollnumret.

Protokollnamn

Anger protokollnamnet.

Aktiverat

Anger om Norton 360 Online söker igenom den nätverkstrafik som använder det specifika protokollet.

Du kan markera eller avmarkera alla ovanliga protokoll som visas i fönstret med alternativen Aktivera alla / Stäng av alla.

Om den smarta brandväggen

Om brandväggsinställningar

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v62572935_N360_N360SOS_6_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 01/10/2011