Om Identity Safe

Identity Safe hjälper dig att hantera dina inloggningsuppgifter och förbättrar säkerheten när du handlar på Internet.

Följande funktioner i Identity Safe erbjuder säker lagring av känslig information:

Redigera inloggningar

Här lagras inloggningsinformation som inloggningsuppgifter till ditt bankkonto och användarnamn och lösenord för e-postkonton.

Redigera kort

Lagrar dina personuppgifter (exempelvis adresser, personnummer och kontokortsinformation).

Redigera meddelanden

Sparar information som som passnummer och personnummer.

Identity Safe lagrar känslig information, och tillhandahåller dessutom följande funktioner:

• Skyddar dig från identitetsstöld när du utför transaktioner på nätet

Även skyddet mot nätfiske ger dig skydd mot skadliga webbplatser när du utför transaktioner på nätet.

• Hanterar dina kortuppgifter (om du har flera kontokort att hålla ordning på).

• Skyddar uppgifter som du sparar på datorn

Genom att spara känsliga uppgifter i ett lokalt Identity Safe-valv kan du förhindra att de missbrukas. Ett lokalt valv är kopplat till ett visst Windows-användarkonto på datorn.

Norton 360 Online lägger till Norton-verktygsfältet i webbläsarna Internet Explorer, Firefox och Chrome. Norton-verktygsfältet har följande komponenter:

• Norton -meny

• Safe Web -indikatorn

• menyn Identity Safe

När du har kort eller inloggningar i Identity Safe visas listan över dessa i menyn Identity Safe.

Norton 360 Online stöder Google Chrome version 10.0 eller senare.

Om du stänger av Identity Safe, kan du inte komma åt inloggningar och Identity Safe-funktioner från Norton-verktygsfältet.

Med Norton 360 Online kan du visa och komma åt vissa av Identity Safe-funktionerna även när användningstiden har löpt ut för produkten. På det här sättet kan du fortfarande visa inloggningsuppgifterna även när användningstiden för Norton 360 Online har löpt ut. Men det är inte säkert att surfa på Internet när användningstiden för Norton 360 Online har löpt ut eftersom du då är sårbar för bedrägeriförsök och nätfiskeattacker på nätet.

När tiden för produkten löper ut har du inte längre åtkomst till Identity Safe-funktioner via avsnittet Identitetsskydd i fönstret Inställningar. För att komma åt de här funktionerna använder du menyn Identity Safe eller menyn Norton som finns i Norton-verktygsfältet.

Du kan utföra följande aktiviteter efter att produktens användningstid har löpt ut:

• Säkerhetskopiera alla Identity Safe-data och spara dem som dat- eller csv-filer.

• Öppna fönstret Redigera inloggningar och se de inloggningar du har sparat.

Inaktivera och aktivera Identity Safe

Logga in i och ut ur Identity Safe

Konfigurera inställningar för Identity Safe

Åtkomst från menyn Identity Safe

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v6059553_N360_N360SOS_6_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 03/10/2011