Åtgärda virussökningsproblem om den stannar innan den når 100 procent

Starta om datorn för att åtgärda det här problemet. Kör LiveUpdate tills det inte finns fler uppdateringar om problemet kvarstår.

STEG 1

Starta om datorn

1. Stäng alla program.

2. Starta om datorn.

Om problemet kvarstår efter omstarten går du till steg 2.

STEG 2

Kör LiveUpdate

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Säkerhet för digitala enheter ska du klicka på Öppna.

2. Dubbelklicka på Säkerhet i huvudfönstret och klicka sedan på LiveUpdate.

3. Klicka på OK när Norton LiveUpdate har slutförts.

4. Fortsätt köra LiveUpdate tills du ser meddelandet "Din Norton-produkt har de senaste skyddsuppdateringarna".

5. Avsluta alla program och starta om datorn.

Om problemet kvarstår efter omstarten går du till steg 3.

STEG 3

Ladda ner Norton Power Eraser och kör en sökning (på Windows 10/8/7)

1. Ladda ner Norton Power Eraser.

2. Tryck på tangenterna Ctrl + J för att öppna nedladdningsfönstret i webbläsaren och dubbelklicka på NPE.exe -filen.

Om fönstret User Account Control visas klickar du på Ja eller Fortsätt.

3. Läs igenom licensavtalet och klicka på Godkänn.

Om du redan har godkänt licensavtalet kommer du inte att bli ombedd att godkänna det igen.

Norton Power Eraser söker efter och laddar automatiskt ner den nya versionen (om det finns någon).

4. I fönstret Norton Power Eraser väljer du Fullständig systemsökning och klickar på Kör nu.

5. Om du vill inkludera rootkitsökningen klickar du på Inställningar, och under Inställningar för sökning och logg växlar du till alternativet Inkludera rootkitsökning (kräver omstart av datorn) och klickar på Tillämpa.

6. Klicka på Starta om när du uppmanas att starta om datorn.

Vänta tills sökningen är klar. Följ anvisningarna på skärmen.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v59829348
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 04/03/2021