Få de senaste definitionuppdateringarna om virusdefinitionerna inte är aktuella även efter nedladdning av alla uppdateringar

Dessa anvisningar avser aktuell version av Norton. Om du har en äldre version, eller om du inte vet vilken produktversion du har, kan du gå till Norton Update Center.

STEG 1

Kontrollera datorns tids- och datuminställning

1. Öppna dialogrutan Kör genom att trycka på Windows -tangenten + R.

2. Skriv följande text och tryck sedan på Enter :

timedate.cpl

3. Kontrollera att dag, månad och år stämmer.

Om datumet inte stämmer ändrar du kalendern till rätt dag, månad och år.

4. Klicka på Tillämpa och sedan på OK.

5. Kör LiveUpdate igen.

Om problemet kvarstår går du vidare till steg 2.

STEG 2

Uppdatera virusdefinitioner med Intelligent Updater

1. Gå till nedladdningssidan för Intelligent Updater.

2. Du måste känna till namnet och versionen av Norton samt version av operativsystemet för att välja rätt definitionsuppsättning.

3. Ladda ner tillämplig definitionsuppsättning beroende på vilken version av Windows och Norton du har.

Norton-produktversion

Windows-plattform (32-bitars)

Windows-plattform (64-bitars)

22.9

t.ex. 20170126-020-core3sdsg2v5i32.exe

t.ex. 20170126-020-core3sdsg2v5i64.exe

22.7 och 22.8

t.ex. 20170126-020-core3sdsv5i32.exe

t.ex. 20170126-020-core3sdsv5i64.exe

22.6 och tidigare

t.ex. 20170126-020-v5i32.exe

t.ex. 20170126-020-v5i64.exe

4. Spara filen på skrivbordet i Windows.

5. Dubbelklicka på filen du laddade ner till skrivbordet.

6. Klicka på Ja i fönstret Symantec Intelligent Updater för att fortsätta.

7. När Intelligent Updater har installerat definitionerna klickar du på OK.

STEG 3

Ladda ner och kör Norton Power Eraser

1. Ladda ner Norton Power Eraser.

2. Klicka på Spara.

3. Välj att spara filen på skrivbordet och klicka sedan på Spara.

4. Dubbelklicka på filen NPE.exe för att köra Norton Power Eraser.

Om fönstret User Account Control visas klickar du på Ja eller Fortsätt.

5. Läs igenom licensavtalet och klicka på Godkänn.

6. Klicka på ikonen Sök efter risker i Norton Power Eraser -fönstret.

7. Norton Power Eraser utför som standard en rootkitsökning vilken kräver att systemet startas om. Klicka på Starta om när du uppmanas att starta om datorn. Om du inte vill utföra rootkitsökningen går du till Inställningar och avmarkerar alternativet Inkludera rootkitsökning (kräver omstart av datorn).

8. När datorn har startats om så startar sökningen automatiskt. Följ anvisningarna på skärmen.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v59824654_EndUserProfile_sv_se
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 01/06/2018