Låsa en enhet

Om din enhet blir borttappad eller stulen kan du låsa den via webbplatsen för Norton Anti-Theft. När du låser enheten utför Norton Anti-Theft följande åtgärder samtidigt:

• Enheten låses så att ingen kan komma åt dina personliga uppgifter.

• Var femte minut registreras var enheten befinner sig, vilket ger en hög grad av exakthet.

• Bilder börjar tas automatiskt.

När du låser en enhet får du en uppmaning i Norton Anti-Theft om att skapa en upplåsningskod. När du får tillbaka enheten kan du använda upplåsningskoden för att låsa upp enheten. Det går även att logga in på webbplatsen för Norton Anti-Theft och låsa upp enheten därifrån. Om du låser upp enheten från webbplatsen för Norton Anti-Theft behövs ingen upplåsningskod.

Du kan skapa ett personligt meddelande i Norton Anti-Theft som ska visas på enhetens skärm. Du kan till exempel skapa ett varningsmeddelande om att enheten är stulen eller borttappad och ange vem upphittaren ska kontakta.

Om du låser en enhet och inte har fått tillbaka den efter sju dagar får den automatiskt status som hittad. Om du fortfarande vill spåra den måste du klicka på knappen Lås enhet och manuellt ändra till status som borttappad.

Fördelarna med det här standardalternativet för låsning av enheten är:

• Du kan spåra enhetens position även efter att du har låst den.

• Du kan se vem som använder enheten.

Så här låser‏ du en enhet

1. Logga in på webbplatsen för Norton Anti-Theft.

2. Klicka på enhetens namn i det vänstra fältet under Mina enheter.

3. På sidan som öppnas klickar du på Lås enhet.

4. Klicka på Bekräfta låsning i fönstret som öppnas.

5. I fönstret som öppnas skriver du in en upplåsningskod i rutan Upplåsningskod.

Upplåsningskoden är skiftlägeskänslig och ska vara alfanumerisk. Den måste vara mellan 4 och 20 tecken lång.

6. I rutan Ange upplåsningskoden igen skriver du koden på nytt.

7. Skriv ett personligt meddelande i rutan för personligt meddelande.

8. Klicka på Lås den här enheten.

Om hantering av enheter

Om Norton Anti-Theft-webbplatsen

Rapportera en enhet som återfunnen

Låsa upp en enhet

Inaktivera en dator

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v59378150_NAT_Retail_1_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 25/04/2013