Det tar lång tid att starta webbläsaren

Det kan finnas flera orsaker till att webbläsaren är långsam att starta eller köra. Den vanligaste orsaken är verktygsfält från tredje part eller oönskade verktygsfält som är installerade på datorn. Ladda ner och kör Norton Power Eraser - Sök oönskade program för att ta bort dessa verktygsfält. En annan orsak kan vara att datorn redan har en säkerhetsprodukt installerad som inte kommer från Symantec. Symantec rekommenderar att du kör endast en produkt mot virus eller spionprogram.

STEG 1

Ladda ner och kör Norton Power Eraser - Sök oönskade program

1. Ladda ner Norton Power Eraser.

2. Klicka på Spara.

3. Välj att spara filen på skrivbordet och klicka sedan på Spara.

4. Kör Norton Power Eraser genom att dubbelklicka på filen NPE.exe.

Om fönstret User Account Control visas klickar du på Ja eller Fortsätt.

5. Läs igenom licensavtalet och klicka på Acceptera.

6. Klicka på ikonen Sök oönskade program i Norton Power Eraser -fönstret.

När Norton Power Eraser har slutfört sökningen visas resultatet i fönstret Sökning efter oönskade program slutförd.

7. Klicka på Avinstallera intill det oönskade programmet eller verktygsfältet i fönstret Sökning efter oönskade program slutförd.

8. Följ anvisningarna på skärmen.

9. Starta om datorn när avinstallationen är klar.

STEG 2

Kör en Norton Power Eraser-sökning

1. Kör Norton Power Eraser genom att dubbelklicka på filen NPE.exe.

Om fönstret User Account Control visas klickar du på Ja eller Fortsätt.

2. Läs igenom licensavtalet och klicka på Godkänn.

3. Klicka på ikonen Sök efter risker i Norton Power Eraser -fönstret.

4. Norton Power Eraser utför som standard en rootkitsökning vilken kräver att systemet startas om. Klicka på Starta om när du uppmanas att starta om datorn. Om du inte vill utföra rootkitsökningen går du till Inställningar och avmarkerar alternativet Inkludera rootkitsökning (kräver omstart av datorn).

5. När datorn har startats om så startar sökningen automatiskt. Följ anvisningarna på skärmen.

STEG 3

Ta reda på vilket webbläsartillägg det är som gör anslutningen långsam

1. Starta webbläsaren.

2. Gör något av följande, beroende på vilken webbläsare du har:

• Internet Explorer: Klicka på Hantera tilläggVerktyg -menyn.

• Mozilla Firefox: Klicka på ikonen för att öppna menyn i det övre högra hörnet och klicka sedan på Tillägg. Välj Tillägg på sidan Tilläggshanteraren.

• Google Chrome: Klicka på ikonen för att anpassa och styra Google Chrome i det övre högra hörnet och sedan på Inställningar. Klicka på Tillägg under Chrome.

3. Markera tilläggen ett i taget och inaktivera dem.

Om internetanslutningen blir långsammare när ett visst tillägg har installerats så bör det tillägget hållas inaktiverat.

STEG 4

Avinstallera alla säkerhetsprodukter som inte kommer från Symantec

Du kan också läsa programmets dokumentation eller kontakta dess tillverkare för att få anvisningar om hur du tar bort ett säkerhetsprogram som inte kommer från Symantec.

1. Öppna dialogrutan Kör genom att trycka på Windows -tangenten + R.

2. Skriv följande text och tryck sedan på Retur :

appwiz.cpl

3. I listan över installerade program markerar du först den aktuella säkerhetsprodukten (som inte kommer från Symantec) och klickar sedan på Avinstallera eller Ta bort.

4. Följ anvisningarna på skärmen.

5. Starta om datorn när avinstallationen är klar.