Webbläsaren är långsam eller det tar lång tid att starta den

Du kanske undrar varför internethastigheten är lägre än det som utlovades av tjänsteleverantören eller varför webbplatser läses in långsamt eller sent. Det kan finnas flera skäl till att din internetanslutning är långsam eller att det tar lång tid att starta webbläsaren.

• Filrester oh tillfälliga internetfiler

• Virussmitta

• Oönskade webbläsartillägg

• Svag Wi-Fi-signal

• Flera webbläsarsessioner

• Flera parallella säkerhetsprogram

Norton kan hjälpa dig med några av orsakerna.

Se till att optimera datorn med Norton-prestandafunktionerna innan du följer stegen. Mer information finns i Min dator är långsam.

STEG 1

Ta reda på vilket webbläsartillägg det är som minskar hastigheten

Oönskade tillägg i webbläsaren kan påverka hämtningstiden i webbläsaren. Vi rekommenderar att du inaktiverar ett tillägg i gången för att få reda på vilket tillägg som gör att det går långsammare.

1. Starta webbläsaren.

2. Gör något av följande, beroende på vilken webbläsare du har:

• Internet Explorer: Klicka på Hantera tillägg i menyn Verktyg.

• Mozilla Firefox: Klicka på ikonen för att öppna menyn i det övre högra hörnet och klicka sedan på Tillägg. Välj Tillägg på sidan Tilläggshanteraren..

• Google Chrome: Klicka på ikonen för att anpassa och styra Google Chrome i det övre högra hörnet och sedan på Inställningar. Klicka på Tillägg under Chrome.

3. Markera tilläggen ett i taget och inaktivera dem.

Om internetanslutningen blir långsammare när ett visst tillägg har installerats så bör det tillägget hållas inaktiverat.

STEG 2

Ta bort tillfälliga internetfiler

Norton-filrensning tar bort tillfälliga filer för Internet Explorer och Mozilla Firefox. Med tiden kan tillfälliga filer avsevärt öka svarstiden när du surfar.

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Dubbelklicka på Prestanda och sedan på Filrensning i Norton-fönstret.

Rensningsalternativet i Firefox är endast aktiverat när du har installerat Firefox på datorn.

3. När de tillfälliga filerna har tagits bort, klickar du på Stäng

Gå till nästa rad för att ta bort tillfälliga internetfiler i Google Chrome. Om du inte har installerat Google Chrome, går du till steg 3.

4. Tryck på Ctrl + Skift + Del- tangenterna för att öppna fönstret Rensa webbinformation i Google Chrome,

5. Högst upp i listrutan i fönstret Rensa webbinformation väljer du tidens början.

6. Alternativen väljs efter standard i fönstret. Klicka på Rensa webbinformation.

STEG 3

Avinstallera alla säkerhetsprodukter som inte kommer från Norton

Varje säkerhetsprogramvara är avsedd att fungera oberoende på en dator. Flera säkerhetslösningar på en dator är i allmänhet inte optimerade att fungera tillsammans vilket resulterar i prestandaförsämring.

1. Öppna dialogrutan Kör genom att trycka på Windows -tangenten + R.

2. Skriv följande text och tryck sedan på Retur :

appwiz.cpl

3. I listan över installerade program markerar du den säkerhetsprodukt som inte kommer från Norton och klickar sedan på Avinstallera eller Ta bort.

4. Följ anvisningarna på skärmen.

5. Starta om datorn när avinstallationen är klar.

STEG 4

Ladda ner och kör Norton Power Eraser

Det kan finnas en smitta i datorn som gör internetanslutningen eller webbläsaren långsam. Kör Norton Power Eraser för att utföra en omfattande sökning och ta bort smittan.

1. Ladda ner Norton Power Eraser.

2. Klicka på Spara.

3. Välj att spara filen på skrivbordet och klicka sedan på Spara.

4. Dubbelklicka på filen NPE.exe för att köra Norton Power Eraser.

Om fönstret User account control visas klickar du på Ja eller Fortsätt.

5. Läs igenom licensavtalet och klicka på Godkänn.

6. Klicka på ikonen Sök efter risker i Norton Power Eraser -fönstret.

7. Norton Power Eraser utför som standard en rootkitsökning vilken kräver att systemet startas om. Klicka på Starta om när du uppmanas att starta om datorn. Om du inte vill utföra rootkitsökningen går du till Inställningar och avmarkerar alternativet Inkludera rootkitsökning (kräver omstart av datorn).

8. När datorn har startats om så startar sökningen automatiskt. Följ anvisningarna på skärmen.

Vänta tills sökningen är klar.