Det tar för lång tid att starta eller köra program på din dator

Det kan finnas flera orsaker till att det tar lång tid att starta eller köra program. Norton kan hjälpa dig med några av orsakerna.

Se till att optimera datorn med Norton-prestandafunktionerna innan du följer stegen. Mer information finns i Åtgärda problem med långsam dator.

STEG 1

Starta om datorn

• Om du kör många program i bakgrunden kan det orsaka att det tar lång tid att starta eller köra ditt program. Om du startar om datorn hjälper det eftersom färre program körs i bakgrunden.

Försök att köra programmet som var långsamt när du har startat om datorn.

STEG 2

Kör Norton-filrensning

Norton-filrensning tar bort oönskade filer i Windows tillfälliga mapp. Dessa filer kan med tiden minska det tillgängliga hårddiskutrymmet avsevärt och påverka datorns prestanda.

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Dubbelklicka på Prestanda och sedan på Filrensning i Norton-fönstret.

STEG 3

Avinstallera alla säkerhetsprodukter som inte kommer från Norton

Varje säkerhetsprogramvara är avsedd att fungera oberoende på en dator. Flera säkerhetslösningar på en dator är i allmänhet inte optimerade att fungera tillsammans vilket resulterar i prestandaförsämring.

1. Öppna dialogrutan Kör genom att trycka på Windows -tangenten + R.

2. Skriv följande text och tryck sedan på Retur :

appwiz.cpl

3. I listan över installerade program markerar du den säkerhetsprodukt som inte kommer från Norton och klickar sedan på Avinstallera eller Ta bort.

4. Följ anvisningarna på skärmen.

5. Starta om datorn när avinstallationen är klar.

Du kan också läsa programdokumentationen eller kontakta programtillverkaren för att få anvisningar om hur du tar bort en säkerhetsprodukt som inte kommer från Norton.

STEG 4

Ladda ner och kör Norton Power Eraser

En av de vanligaste orsakerna är att du kan ha en smitta i datorn. Kör Norton Power Eraser för att utföra en omfattande sökning och ta bort smittan.

1. Ladda ner Norton Power Eraser.

2. Klicka på Spara.

3. Välj att spara filen på skrivbordet och klicka sedan på Spara.

4. Dubbelklicka på filen NPE.exe för att köra Norton Power Eraser.

Om fönstret User account control visas klickar du på Ja eller Fortsätt.

5. Läs igenom licensavtalet och klicka på Godkänn.

6. Klicka på ikonen Sök efter risker i Norton Power Eraser -fönstret.

7. Norton Power Eraser utför som standard en rootkitsökning vilken kräver att systemet startas om. Klicka på Starta om när du uppmanas att starta om datorn. Om du inte vill utföra rootkitsökningen går du till Inställningar och avmarkerar alternativet Inkludera rootkitsökning (kräver omstart av datorn).

8. När datorn har startats om så startar sökningen automatiskt. Följ anvisningarna på skärmen.

Vänta tills sökningen är klar.